Reklam

Sverige - Finland: (AH: -1,5) 1

Matchcenter
5 maj 2019 at 14:00 - Hockey, Europa - Euro Hockey Tour
3 maj 2019 at 08:59 (Uppdaterad 5 maj 2019 at 16:26) 03/05
32
0

Ishockey Carlson Hockey Games

Chance (1-X-2) including handicap: 55-0-45%
Spelvärde: 124,85%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-1
Betsafe Spela nu hos Betsafe

Sista gruppspelsmatchen där rivalerna Sverige och Finland möts. Det kan bli en gruppfinal där vinnaren vinner turneringen, beroende på resultaten i match 2 på lördagen.

Sverige vann i sin första match mot ett stjärnfyllt Ryssland med 6-4 i Globen. Riktigt imponerande.

Markström i målet gjorde ett par fina räddningar, försvaret var oerhört stabilt med Ekman Larsson i spetsen. Anfallsspelet var fartfyllt och Sverige var redan synkat i PP. Elias Pettersson hade 3 assist och gjorde magiska saker på isen. Louie Eriksson var giftig framför mål. Fanns även 7 spelare som inte är NHL spelare som såg riktigt vassa ut. Bland annat Lander och Nygård, men även Bengtsson gjorde det bra.

Till denna match tillkommer Patric Hörnqvist. Han ger extra tyngd till PP spelet och kommer passa in bra som rightskytt i slottet. Det hade man inte mot Ryssland. Så där spetsar vi till det ytterligare.

I mål kommer troligen Markström att stå, då det är kort om vila efter sena matchen mot Tjeckien på lördag kväll.

Sverige överraskade verkligen alla när man var så bra som man var mot Ryssland. Grönborg är en riktig mästare som tränare, och får år efter år gruppen att alltid dra åt samma håll. 

Finland har som bekant haft enorma problem att locka till sig NHL spelare i år. Man har fortsatt bara 2 NHL spelare, och det är inga etablerade spelare direkt. Jokiharju och Lammikko är två mindre kända finska NHL spelare.

Backen Teemu Eronen var tvungen att lämna landslaget efter matcherna mot Sverige för 10 dagar sen. Ett stort avbräck då det är en rutinerad spelare som hade behövts i detta unga lag. 

Finland var utspelade i första och sista perioden mot Tjeckien igår. När tjeckerna väl bestämde sig så var man numret större. Finland kontrade effektivt och hade en bra målvakt för dagen i Olkinuora. Man bjöds på ett mål och ett kom i tom kasse. Det andra var även en konstig studs som inte var snyggt någonstans. Men flest mål vinner..

Man förlorade skotten med 41-21 och det kommer knappast hålla mot lag som Ryssland och Sverige. 

Sverige ska vara flera nummer större och man ser sällan Sverige göra dåliga matcher. Det finns en grym lojalitet mot sitt land att alltid prestera. Vinner man inte här med minst 3 puckar så blir jag förvånad. Här blir det åka av och Finland får sikta in sig på att hålla ner siffrorna.

Marknadens högsta odds hos Betsafe som erbjuder en 100% bonus upp till 500 kr. PASSA PÅ!

  • 100% upp till 500 kr i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback