Reklam

Sverige - Estland: (AH: -2,75) 1

Matchcenter
31 mars 2021 at 17:45 - Fotboll, Träningsmatch, landslag
Marco Fritz
30 mar 2021 at 14:56 (Uppdaterad 31 mar 2021 at 19:34) 30/03
11
0
Chans (1-X-2) handikapp inkluderat: 70-20-10%
Spelvärde: 165,20%
Lägsta spelbara odds: 1,13
Units: 10/10
Hit/Miss: 1-0
Unibet Spela nu hos Unibet

Det svenska landslaget har sex poäng efter två tävlingsmatcher i VM-kvalet till Qatar 2022. Nu väntar en tredje match på en vecka och det är en träningsmatch som ska spelas hemma mot Estland på Friends Arena. I landslagssamlingens första möte mot Georgien var spelet direkt svagt men tack vare ett mål av Victor Claesson lyckades Sverige vinna med 1-0. I andra kvalmatchen ställdes Sverige mot Kosovo och då såg det betydligt bättre ut och Sverige kunde vinna med 3-0.

Nu är det en på pappret betydelselös match som väntar men för spelarna är det den totala motsatsen. En plats i den svenska EM-truppen står på spel då det inte finns några ytterligare landslagssamlingar inför EM i sommar. Därför är detta sista chansen för spelarna att visa upp sig och övertyga Janne Andersson om att de förtjänar en plats i Sveriges EM-trupp under EM 2020.

Vad är Estland för motstånd?

Estland är inget lag som borde sätta allt för stor skräck i de blågula spelarna. Lagets största stjärnor hittas i den inhemska ligan och FC Flora. Det är där profilerna Rauno Sappinen, Märten Kuusk och Henrik Pürg till exempel håller till. Annars har Maksim Paskotski har en spännande framtid till mötes då han tillhör Tottenham Hotspurs U-18 men i övrigt är det inte något som sticker ut. Rauno Sappinen är lagets stora målgörare. 

Precis som Sverige har Estland också spelat två tävlingsmatcher på kort tid och förbundskaptenen Thomas Häberli från Schweiz lär därför rotera en hel del han också. Det borde betyda att Sverige kan ta en ganska enkel seger med tanke på motivationsfaktorn för spelarna samtidigt som det finns ett gäng intressanta spelare som gärna vill slå sig in i startelvan.

Ingen Zlatan Ibrahimovic i startelvan

Nästan allt har handlat om Zlatan Ibrahimovic inför och under denna landslagssamling och 39-åringen har stått för tre assist på två matcher. Men med tanke på åldern och att det väntar spel i Milan kommer han inte till start vilket Janne Andersson avslöjat. Förbundskapten har sagt att det blir i princip en helt ny startelva då Sverige hade nästan identiska elvor i första och andra mötet.

Även om det är en reservbetonad svensk startelva finns där kvalitéer. Premier League-backen Emil Krafth är ingen sämre ytterback än Mikael Lustig och Mattias Svanberg som är ordinarie i Serie A och Bologna är inte sämre än en matchotränad allsvensk spelare i form av Sebastian Larsson. Kristoffer Olsson har inte heller imponerat under landslagssamlingen och det blir spännande att se om Jens Cajuste kan ta chansen.

Dejan Kulusevski i Juventus var petad mot Kosovo och lär finnas med i startelvan och räkna med sugna debutanter i form av Jesper Karlsson, Carl Starfelt och Joakim Nilsson. Ken Sema lär också starta och har gjort det väldigt bra i Watford och nyligen fått kontraktet förlängt. Det gäller visserligen att de individuella spelarna fungerar som ett lag men på pappret är det ingen dålig elva Sverige kommer med.

Speltips Sverige mot Estland

Vi tror Sverige fixar detta utan några problem alls. Estland har 4-10 på de två kvalmatcherna hittills och lär inte heller mönstra bästa laget. Därför är det mycket som talar för att det skulle kunna bli en del mål i matchen vilket vi också tror och hoppas. Det finns offensiva kvalitéer i det svenska landslaget och med spelsugna och hungriga spelare tror vi de lyckas vinna också med relativt stor marginal.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback