advert

Svensk hockeydubbel

4 november 2016 at 12:28 - Annan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Den svenska hockeyn är tillbaka och på denna fredagskväll hittar vi spel på bland annat två lågoddsare som bara ska göra sitt. Det ena laget är ett värmländskt lag från hockeytvåan och det andra är en gigant från den östra hockeyettan.

Filipstad - Åmål   1 (1.55) Här ska det enligt mig vara en tydlig skillnad. Filipstad var nykomlingar förra säsongen och gjorde redan då ett namn runtom i hockeysverige. Man kom till playoff 2, men åkte där ut. Att man då hade ett mycket bra lag för den här nivån visade man redan då. Man har till den här säsongen fått behålla stommen i laget och kryddat på det med ett par nyförvärv som gör laget ännu bättre. Toppen i den västra serien är tuff och Filipstad ska verkligen vara ett av lagen som krigar om andraplatsen efter överlägsna Grums. Man har startat ned tre segrar och två förluster. Förlusterna har kommit borta mot både Grums respektive Kil så det är inget man ska skämmas för då det kanske är säsongens två tuffaste matcher. Att man ska ha Åmål efter sig när serien är slut är självklart och så kommer det också bli. Det är jag till 99% säker på. Man är dessutom brutalt jobbiga att möta hemma i Filipstad.

Åmål har startat på samma sätt och har tre segrar, men också tre förluster. Det som ska tilläggas här är att likt Filipstad så är man otroligt jobbiga att möta på hemmaplan. Däremot när man spelar borta så är de lite av ett annat lag. Som sagt, tre segrar på sex matcher för det här laget är bra. Enligt mig är de inget bra hockeylag och det känns som de har problem med tempot i matcherna, speciellt i tredje perioderna då man går på femton man varje match. Två av deras tre segrar har kommit mot Arvika och Arvika är klart sämst i den här serien, vilket alltså är två matcher man ska vinna. Idag mot Filipstad borta tycker jag man ska vara väldigt glada om man får med sig en poäng. De har en bra målvakt, men mycket mer är det inte.

Wings - Huddinge   2 (1.12) Arlanda är ett lag för den undre halvan i den östra serien och då är man inget jättebra hockeylag direkt. Nu har man krigat ihop femton poäng hittills och det är helt okej, men i princip alla poäng har man tagit mot de sämre lagen. Idag spelar man hemma mot seriens bästa lag och även fast man säkert kan hålla uppe lågan i någon period mot detta Huddinge så lär man inte orka en hel match.

Huddinge har gått som tåget och har bara tappat poäng i en enda match och det var borta mot Visby. Alla andra matcher har man haft full kontroll på och senast avfärdade man Hudiksvall med 2-0 som är ett av topplagen i den här serien. Tittar man på deras lag och hur de spelat hittills så ska man vinna alla matcher tycker jag. Såpass bra är man. Man ska definitivt vinna ALLA matcher mot lagen utanför topp tre, annars får det ses som en stor skräll. Huddinges odds är så lågt att det knappt är spelbart av en anledning och det är att man är överlägsna. Skulle något annat hända så handlar det förmodligen om otur och en omutbar Wings-målvakt.

Jag tycker dubbeln betalar bra och framför allt Filipstad-oddset som är klart spelbart. Man är ett bättre hockeylag än Åmål på alla plan och ska vinna. Mitt spel blir alltså Filipstad och Huddinge i en tung dubbel till dryga 1.74 gånger pengarna hos Nordicbet.

Filipstad finnes under Ishockey - Sverige - Hockeytvåan västra C och Huddinge som vanligt under Hockeyettan Östra.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback