Reklam

Surahammar - Munkfors: 2

11 mar 2018 at 02:16 (Uppdaterad 11 mar 2018 at 18:39) 11/03
70
0

Kvalserie Västra till Hockeyettan

Chans (1-X-2): 27-18-55%
Spelvärde: 119,35%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Jag kommer att fortsätta att leta spel i kvalserien västra till hockeyettan där årets sämsta lag från just hockeyettan ska ta emot Munkfors. Det känns som att det här var sista säsongen på väldigt länge Surahammar spelade i hockeyettan.

Surahammar har varit en stor besvikelse under hela året. Man kom sist i grundserien på fyra inspelade poäng och en målskillnad på hela -83 mål. När man sedan spelade fortsättningsserien så klarade man i alla fall av att skrapa ihop sju poäng. Det tycker jag säger en del om Surahammar den här säsongen. Man har alltid varit dåliga på den här nivån, men när det vankas kval nedåt så har man alltid plockat in nya spelare för att rädda upp situationen och behålla sin plats i hockeyettan. Något som också lyckats de senaste säsongerna. Den här säsongen har man inte plockat in någonting och det känns lite som att detta är sista dansen för dem. Munkfors kom två i grundserien och har imponerat i kvalet nu. Två raka storsegrar i första playoffomgången och sedan 2-1 i matcher mo ett tight spelande Strömsbro. Inför kvalserien plockade man in två nya backar från Grums som ska hjälpa dem upp i ettan och det var väl också den position som man kanske behövde få in något för offensivt är man redan starka. Jag tycker inte att Munkfors är det mest pålitliga laget att spela på kanske efter att ha ett vissa bottennapp den här säsongen av olika anledningar, men jag tycker helt enkelt Surahammar är för dåliga och ett skämt att de gång på gång lyckas klara sig kvar. Det är på tiden att de sätter stopp för det nu.

Talar för spelet

  • Surahammar har inte plockat in några spelare som tidigare säsonger. Redan innan har man en tunn trupp och kommer få det jobbigt i den här kvalserien.
  • Jämför spetskompetensen i Sura och Munkfors så ger jag klar fördel för laget från hockeytvåan.
  • Sura kommer från hockeyettan och blir automatiskt favoriter. Men hur ska man kunna gå från att vara tillbakapressade under en hel säsong till att sedan omvandla det till att förmodligen föra spelet? Jag tror det kommer bli en omställning för dem.

Talar emot spelet

  • Munkfors har plockat in ett par killar och har gjort en jättesatsning inför den här säsongen. I sina bästa stunder är man riktigt bra, men man har sina dippar och framförallt så har man en trupp som är väldigt skadebenägen och det känns som att spelare saknas lite titt som tätt.
  • Som jag skrev i den andra reken så känns det svårt att avgöra hur lagen från hockeytvåan står sig i jämförelse med lagen från ettan. Jag tror dock att man står sig rätt bra, men det är alltid lurigt i början.

Sura har varit det sämsta laget i hela ettan den här säsongen kanske. Jag har sett dem och det är inget bra lag. Enligt mig är Munkfors ett starkare lag och man bör ha bra chans. Alltid lurigt såhär i början, men chansar på att jag ligger rätt på det direkt. Jag testar Munkfors att vinna under ordinarie tid till oddset 2.17 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback