Reklam

Surahammar - Malung: 2

17 mar 2018 at 20:45 (Uppdaterad 19 mar 2018 at 15:39) 17/03
77
0

Kvalserie Västra till Hockeyettan

Chans (1-X-2): 31-19-50%
Spelvärde: 117,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den västra kvalserien till hockeyettan börjar sätta sig och på söndagen väntar ett viktigt möte mellan Surahammar och serieledande Malung. Trots att Malung är på bortaplan och mot ett lag från hockeyettan så tycker jag de ska ha bra chans.

Surahammar har startat kvalserien med en vinst, en oavgjord och en förlust. Det var i den senaste matchen i derbyt mot Arboga som laget fullständigt rasade ihop och föll med 7-1 efter att ha gjort en brutalt dålig sista period. Nu väntar Malung på hemmaplan och då måste man verkligen höja sig ifall man ska ha någon chans. Surahammar har varit hockeyettans sämsta lag den här säsongen och det har man visat, eller inte alls visat, under hela den här säsongen. Man har släppt in otroligt mycket mål och har en otroligt tunn forwardsbesättning. I många säsonger nu har man huserat i botten och det känns som att man blir svagare för varje säsong som gått. Till den här säsongen har man inte ens plockat in spelare för förstärka laget inför kvalet, något som man brukar göra för att rädda klubben i hockeyettan. Jag tror laget skulle må bra av att få börja om i hockeytvåan och bygga nåt därifrån. Malung däremot har revanscherat sig själva lite från förra säsongen då man åkte ut i första omgången mot det sämst rankade laget. Nu leder man kvalserien med åtta poäng av nio möjliga och har skaffat sig ett bra utgångsläge. En vinst mot Surahammar och man hänger av Surahammar redan efter fyra matcher. Man har en jämn trupp som minst bör vara lika bra som Surahammar.

Talar för spelet

  • Spetskompetensen. Malung har hela säsongen haft flera spelare som öst in poäng. En spelare som Jonas Kapla är en spelartyp som Sura definitivt saknar. Dessutom var Victor Enmalm tillbaka i spel i fredags och det är en klar förstärkning för Malung.
  • Surahammar har all press i världen på sig. Man kommer uppifrån och har en plats att försvara. Malung har allt att vinna och ingen som helst press på sig.
  • Jag var inne på det senast också. Hur klarar Surahammar av att föra spelet för en gångs skull? Normalt sett så ställer man upp och spelar tråkhockey och nu måste man helt plötsligt försöka anfalla. Det blir stora luckor bakåt i ett redan dåligt lag.
  • Malung är skridskoskickliga utan tvekan. Jag tror helt enkelt att Malung kommer få väldigt fina kontringslägen mot Sura. Ett exempel senast då ett skridskostarkt Arboga

Talar emot spelet

  • Surahammar har varit dåliga den här säsongen, framförallt på resande fot. Är det dock någonstans man presterat klart bättre så är det på hemmaplan.
  • Anders Olsson må ha haft en tung match senast, men i grunden är han nog ett lite säkrare kort än Anderhag i Malung. Formen talar dock för den sistnämnda.

Jag är helt inne på att det här är året Surahammar åker ur hockeyettan. Man har tagit några poäng såhär i början, men i slutändan kommer det inte att räcka. Malung har fått bästa möjliga start och har mycket att gå på. Jag testar utan tvekan raka tvåan till 2.35 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback