advert

Surahammar - Köping

9 oktober 2016 at 14:38 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
Idag är det länsderby mellan Surahammar och Köping där bortalaget faktiskt står som favoriter trots att man innan säsongen var rankade lägre än Sura. Jag känner dock att bolagen är rätt ute, men också att oddset är lite väl generöst på Köping.

Surahammar har vi spelat emot ett par gånger den här säsongen, dock har det varit mot kraftiga favoriter och i matcher man inte ens har chans att ta poäng. Idag har man chansen att ta poäng och det visar också oddsen. Jag tror dock att man får det tufft återigen. På pappret har man seriens klart svagaste trupp och det är inte konstigt att man står på noll poäng inför den sjätte omgången. Målskillnaden 7-27 visar väl också att laget har det otroligt tufft oavsett motstånd. Självklart tuffare mot vissa, men för dem kommer det bli en kamp att ta första segern, om det nu ens kommer att bli någon. Närmast en poäng var man väl kanske i bortamatchen mot Arboga där man spelmässigt under stora delar av matchen höll ganska jämna steg, men ändå förlorade man med 3-0. Arboga är sämre än vad tabellen visar dessutom. Deras svaghet är framförallt det offensiva, vilket sju gjorda mål på fem matcher visar ganska tydligt. Idag möter man Köping som är starka i defensiven och jag blir förvånad ifall man lyckas göra fler än två mål på Köping. Visst, hemmaplan är väl där man ska ha chansen, men oddset talande med tanke på att Surahammar fortfarande är seriens överlägset sämsta lag. Idag får man in två nyförvärv från Västerås J20, men inget som bör göra någon större skillnad.

Köping är det inte första gången vi spelar på och lär inte heller bli sista gången. Man har startat serien ganska bra och har skrapat ihop två vinster på fem spelade matcher, vilket är helt okej för ett tippat bottenlag. Det som står klart är att man faktiskt är ett mycket stabilare lag än dagens motståndare från Surahammar. Köping är ett lag som spelar med ganska lågt tempo och försöker dra ner motståndarnas en aning. Man är stabila bakåt, har en bra målvaktssbesättning, men har som Surahammar haft lite svårt att göra mål. Däremot så lär man inte släppa in fler än två mål idag och känslan är väl att man bör göra minst tre mål och då har man en fin chans till seger här. Man har ändå några riktigt vassa spelare och en sådan som Jimmy Hellström har det fortfarande inte lossnat för. Idag möter han och de andra ett svagt defensivt lag och jag är rätt säker på att han kommer få sina lägen idag att utnyttja sitt vassa skott. Köping är ett bättre lag än Surahammar och är rätta favoriter. Jag kan helt enkelt inte undvika att spela emot ett lag som har fem raka förluster och som vi vet är riktigt dåliga.

Köping spelar på bortaplan, men bör vinna idag pågrund av en mycket stabilare defensiv än sina motståndare. Mirtt spel blir alltså Köping att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos bet365. Insatsen blir medel och stananr på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback