advert

Surahammar - Grums: 2

19 november 2017 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 nov 2017 at 11:43 (Uppdaterad 19 nov 2017 at 18:17) 19/11
77
0

Hockeyettan Västra

Chans (1-X-2): 17-16-67%
Spelvärde: 130,65%
Lägsta spelbara odds: 1,49
Units: 9/10
Hit/Miss: 1-6
10Bet Spela nu hos 10Bet
Hockeyettans västras jumbo Surahammar tar idag emot nykomlingen Grums. På förhand kanske det låter som att det ska bli jämnt med tanke på att Grums är nykomlingar, men sanningen är väl den att Grums varit en riktigt bra motståndare för alla lag och trots fördel av hemmaplan så kommer Surahammar få det väldigt tufft idag.

Surahammar ligger på plats tolv i den västra serien, alltså sist i serien. Man är överlägset seriens sämsta lag på alla fronter. Man har endast plockat ihop fyra poäng på femton spelade matcher vilket säger en hel del. Man har bara gjort 16 mål framåt den här säsongen och gör man cirka ett mål i snitt/match så blir det väldigt svårt att vinna matcher. Man var sämst förra året och trots att truppen ser något bättre ut iår så är man väldigt långt borta från de andra lagen. Grums är nykomlingar, men beter sig inte som en sådan. Man har gjort det väldigt bra mot lagen på den undre halvan och är väldigt svåra att få hål på bland annat. Mot topplagen har man spelat jämnt och gjort bra matcher, men varit numret för små helt enkelt. Det har väl lite och göra med att man helt enkelt ligger snäppet bakom de starkaste lagen. Potentialen finns dock där, vilket man visat och som sagt mot lagen som ”ska vara lika bra” som Grums har man gjort det otroligt bra. Bortaplan är ingen nackdel idag, Surahammar ska vara en komfortabel match. Kanske inte blir någon storseger, men en vinst ska man lösa utan större bekymmer om man har en normal dag.

Talar för Grums

  • Surahammar är överlägset sämst på alla plan i den här serien. Minst poäng, flest insläppta mål, minst gjorda mål, sämst powerplayprocent och man är även sämst i boxplay. Finns inte mycket som säger att Sura ska vinna den här matchen.
  • Grums defensiva styrka. Så länge Grums följer sin gameplan och spelar på samma sätt som man brukar så vinner man. Sura kommer ha otroligt svårt att komma nära Grums mål och jag blir förvånad ifall Surahammar gör fler än två mål framåt.
  • Målvaktssidan i Grums är riktigt bra. Både Hansen och unge Svedberg har visat att de är bra målvakter på den här nivån och står pall för trycket. Mot ett dåligt motstånd bör det vara ganska lätt.
  • Grums slog Surahammar hemma enkelt med 5-2 och var fullständigt överlägsna i allt i den matchen. Grums spelar i princip på samma sätt hemma som borta så ser heller ingen nackdel att de spelar i Sura idag.
  • Inställningen till matchen borde vara på topp. Grums har allt att spela för medan Surahammar redan har gett upp den här säsongen och väntar in vårserien.

Talar emot Grums

  • Underskattning. Det är det enda som kan stoppa Grums idag. På pappret vet man om att man ska vinna den här matchen och det enda som kan stoppa dem idag är att man tar för lätt på uppgiften.

Jag tycker oddset är otroligt högt för det ska skilja en hel del mellan dessa lag. Surahammar har -53 i målskillnad och har plockat 4 poäng. Det är tydligt att man är överlägset sämst. Grums ska vinna detta under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt

Kommentarer

Feedback