Reklam

St. Pauli - Hertha Berlin

25 oktober 2016 at 22:45 - Fotboll, Tyskland - DFB Pokal
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
 

 Vi beger oss till Hamburg och Millerntor-Stadion där St. Pauli tar emot Hertha Berlin i 2:a omgången av DFB-Pokal. Gästerna från Berlin är stora favoriter och bör avancera till 3:e omgången.

St. Pauli spelar i Bundesliga 2, säsongen har inte börjat speciellt bra för dem. Man ligger sist med raden 1-2-7 och man har även inne i en tuff period med 4 raka förluster. Senaste matchen blev det förlust mot Sandhausen (3-0), man verkar även ha svårt att göra mål. På dessa 4 matcher har man lyckats göra 1 mål (straffmål) och det blir inte bättre nu när man har forwarden Bouhaddouz är på skadelistan eftersom han har gjort 3 mål av de 7 mål man har gjort hittills. De poäng man har tagit har kommit mot de två bottenkollegorna 1860 Münichen (2-2) och Bielefeld (2-1). Sedan har man kryssat mot mittenlaget Karlsruher (1-1), det känns spontant att man bör ha större fokus på ligan än cupen. I kvällens match får man också klara sig utan försvarsspelarna Gonther, Ziereis och Kalla. Gonther och Ziereis har tillhört startelvan när man har vart skadefria.

Hertha Berlin har gjort en kanon start av säsongen, man ligger 3:a i Bundesliga med raden 5-2-1. Förlusten kom mot Bayern München (3-0) så det är inget att skämmas för och man har även stött på Dortmund (1-1) den gick bättre för dem. Man visade redan förra säsongen att man är ett bra lag, det blev då en 7:e plats. Man har heller inte blivit av med några starka namn inför denna säsongen, utan man har kryddat truppen med några intressanta namn som b.la. Allan och Esswein. Esswein är den som störst av tryck hittills, han har gjort det bra de matcher han har fått starta på mittfältet. Till den här matchen kommer vi troligtvis få se en stark startelva, tränare Dardai har sagt att siktet ligger på finalen som spelas på Olympiastadion i Berlin. Pekarik väntas vara tillbaka på högerbacken, även ordinarie mittbackarna Brooks och Langkamp väntas starta. Offensivt kommer vi nog få se Ibesevic starta på topp, Kalou ska nog även luftas efter skada och sedan ska Stocker spela eftersom han är avstängd i nästa ligamatch.

Ett formtoppat Hertha Berlin ska bara lösa den här uppgiften, St. Pauli har både dålig form och jobbiga avbräck. Med en sådan stark 11:a som Hertha väntas mönstra till kvällens match så kommer jag testa en högre insats på att Hertha Berlin vinner.
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback