advert

St Louis - Minnesota

13 oktober 2016 at 19:15 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Årets första NHL-natt är avslutad och vilka matcher samt prestationer vi fått se under denna öppningsnatt. Matchdag två bjuder på ännu fler spännande drabbningar och en av dem är i St Louis där Minnesota kommer på besök.

St Louis spelade faktiskt redan under premiärnatten borta mot Chicago. Man var fullständigt överlägsna och vann tillslut med 5-2 efter att ha gjort de två sista målen i öppen kasse. Skotten vann man stort med 34-19 så det är väl inget snack om att man vann välförtjänt, även om det kanske mer var Chicago som stod för en riktigt blek insats. Årets St Louis kommer att bli bra och jag blir inte förvånad om man tar sig ännu längre den här säsongen. Man har undre många säsonger nu varit otroligt bra i grundserien för att sedan vika ner sig i slutspelet. Förra året tycker jag ändå att man var ett steg på vägen och man närmar sig lite för varje säsong. Att man åkte ut mot San Jose med 4-2 i Western Conference Finals är det väl ingen som tycker är speciellt konstigt. Man kunde lika gärna ha vunnit om det inte varit för en storspelande Martin Jones i Sharks. Till kvällens match mot Minnesota som också blir deras hemmapremiär så saknar man enligt rapport fortfarande bara Jaden Schwartz. Kvällens match tror jag dock kommer bli väldigt tuff då man möter ett kompetent hockeylag. Dessutom är man back-to-back redan nu i början och känslan är väl att kanske inte rutiner och allting sånt satt sig full ut ännu. Ingen bekräftad målvakt i skrivande stund, men misstänker att andremålvakten Carter Hutton får chansen ikväll.

Minnesota har en säsong bakom sig som var väldigt mycket upp och ner. I sina bästa stunder var man riktigt jäkla bra om man får säga så, men man hade också ganska kraftiga dippar. Förmodligen kan de hålla en jämnare nivå den här säsongen och då är jag helt säker på att man kan vara med och hota uppe i i toppen. Minnesota är ett lag jag gillar som har många olika spelartyper. Man har ett bra försvar samt forwards som är ganska allrounda, vilket gör att alla femmor är jobbiga att möta. Just i en sån här match mot ett back-to-back spelande Blues så tror jag tempot kommer passa Minnesota ganska bra som gärna ställer upp för att sedan ställa om ganska snabbt. Jag räknar inte med att man ska vara spelförande ikväll, men man bör kunna utnyttja de få misstag som Blues kommer göra i det defensiva. Man har ett bra lag som mycket väl kan ta sig långt i ett slutspel om man ser på pappret. Man har kvar i princip samma trupp som förra året och tror på det man helt enkelt gör. Dessutom har man adderat Eric Staal till truppen, vilket självklart breddar dem ytterligare. Ett skadefritt lag ställer man på isen och förmodligen också Devan Dubnyk i kassen. Man har god chans i premiären och oddset är för bra för att inte syna.

Att St Louis inte har helt optimala har jag såklart i åtanke med det här spelet då man reste hem sent efter gårddagens match. Minnesota har laddat länge för det här och jag tror på dem. Mitt spel i afton blir alltså Minnesota ML till oddset 2.23 hos Unibet. Insatsen blir 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback