advert

Sporting Gijon - Sevilla

29 oktober 2016 at 15:00 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 07/04
La Liga sparkar igång tidigt under lördagen och först ut hittar vi mötet Sporting Gijon - Sevilla på härliga El Molinon. Hemmalaget har gått riktigt tungt på slutet och mot ett formtoppat Sevilla tror jag inte man orkar stå emot.

Sporting Gijon hade en smakstart på säsongen med sju poäng på de tre inledande matcherna där Athletic Bilbao (2-1) och Leganes (2-1) besegrades, sedan hann man även med ett kryss mot Alaves (0-0) mellan dessa vinster. Men verkligheten har kommit ikapp laget nu som endast skrapat ihop en poäng på de sex senaste omgångarna. Det är med andra ord ett pressat hemmalag som kommer ut på planen här och just hemmaplan tror jag inte är någon fördel för Sporting. Det brukar oftast vara riktigt bra tryck hemma på El Molinon och med ett ungt lag utan större rutin så riskerar man att gå bort sig i jakt på tre poäng. Det såg inte alls bra ut i senaste hemmamatchen mot Valencia (1-2) och nu väntar ett minst lika tungt motstånd.

Hos hemmalaget stryker vi här backen Babin, mittfältaren Torres samt anfallaren Victor Rodriguez. Inga givna startspelare men ändå herrar som fått en del speltid den här säsongen, framför allt Victor. Ser det dock inte som några större avbräck.

Sevilla har stått för en fantastisk start på säsongen och parkerar just nu på en fin andraplats i tabellen, endast en pinne bakom Real Madrid. Även i Champions League har laget gått otroligt starkt och har ett fint utgångsläge för vidare avancemang i turneringen. Frid och fröjd i klubben med andra ord men vi ska vara ärliga om att bortaspelet inte varit det bästa hittills, för att inte tala om förra säsongen. Men vi ska komma ihåg att det är ett helt nytt lag den här säsongen och dessutom besegrade man detta bortaspöke i senaste bortamatchen mot Leganes (3-2), så att Sevilla inte kan vinna på bortaplan kan vi begrava nu. Har en CL-match mot Dinamo Zagreb nästa vecka men mot den typen av motstånd tror jag inte att Sampaoli kommer vila massa spelare, speciellt inte då denna match är på hemmaplan.

Gästerna ser ut att sakna Escudero, ParejaTremoulinas, Krohn-Dehli och Carlos Fernandez till den här matchen. Men det finns en bredd som är bra nog för att backa upp dessa herrar.

Sporting Gijon har verkligen inte sett bra ut på slutet, så mot ett Sevilla i toppform ska man få det otroligt svårt att hänga med. Mitt spel blir den raka tvåan och vi spelar den med en medelinsats till 1.90 hos Bethard.

/[email protected]
  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback