Reklam

Spartak Moskva - Athletic Club: Över 2,5 Mål

Matchcenter
15 februari 2018 at 19:00 - Fotboll, Europa - UEFA Europa League
Otkrytiye Arena
15 feb 2018 at 15:17 (Uppdaterad 15 feb 2018 at 19:51) 15/02
31
0
Chans (över-under): 48-52%
Spelvärde: 106,56%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss:
Betsson Spela nu hos Betsson
Europa League under torsdagskvällen där Athletic Bilbao beger sig mot Ryssland för att ställas mot Spartak Moskva på Otkrytiye Arena. Ett möte som jag tror kan bjuda på en del mål till ett lockande odds.

Spartak Moskva stred tappert i Champions League men hamnade till slut på en tredjeplats i Grupp E, bakom Sevilla och Liverpool. Det innebär att laget får sikta in sig på Europa League istället och det är lite svårt att veta vart vi har ryssarna. Det är nämligen vinteruppehåll i ryska högstaligan och det innebär att laget inte spelat en tävlingsmatch sedan mitten av december. De har ägnat sig åt massa träningsmatcher fram till den här uppgiften och det är klart att det kan ge problem med matchtempot. Men de är starka på hemmaplan och framförallt i det offensiva då de gjort mål i 19 av de 20 senaste tävlingsmatcherna inför de egna fansen. De visade även sin hemmakapacitet i Champions League mot både Liverpool (1-1) och framförallt Sevilla (5-1). Samtidigt har de även släppt in en hel del mål på hemmaplan och de får passa sig för kontringsskickliga spanjorerar här.

Athletic Bilbao har inte alls haft någon rolig säsong så här långt då laget placerar sig långt ner i La Liga. Inte många förluster på kontot men baskerna spelar alldeles för många oavgjorda matcher för att kunna utmana om en europaplats på allvar. Desto mer har de imponerat i Europa League så här långt då laget avancerade från Grupp J som ettor, framför bland annat Östersund. Jag tror att tränare Ziganda går in riktigt hårt för den här uppgiften och ställer en stark elva på planen. Både Raul Garcia och Aduriz är avstängda i helgens ligamatch mot Atletico Madrid, så det är ingen vågad gissning att de finns med från start här. Det stärker givetvis upp det offensiva men defensivt så tycker jag att det finns en del frågetecken. Klubben sålde duktige mittbacken Aymeric Laporte till Manchester City och nyförvärvet Inigo Martinez får inte spela kvällens match då han redan spelat i turneringen med Real Sociedad. Dessutom går fortfarande vänsterback Balenziaga skadad. Det innebär offensiva ytterbackar hos baskerna och ett mittbackspar som inte är allt för synkade med varandra.

Talar för spelet:

  • Spartak Moskva har visat fin målform på hemmaplan under säsongen men har samtidigt släppt in en hel del mål.
  • Aduriz och Raul Garcia lär ta plats i gästernas startelva då de är avstängda i helgens ligamatch. Det spetsar till det offensiva.
  • Aymeric Laporte är såld och Inigo Martinez får inte spela i turneringen. Det finns en hel del frågetecken i backlinjen hos Athletic.
  • Även hemmalaget har defensiva bekymmer då den ryske landslagsmannen Giorgi Jikia slet av främre korsbandet i en träningsmatch för en månad sedan.

/[email protected]

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback