advert

Spanien U21 - Italien U21: Över 2,5 Mål

Matchcenter
27 juni 2017 at 21:00 - Fotboll, Europa - UEFA U21 Championship
Marshal Jozef Pilsudski Stadium, Cracow    Slavko Vinčić
27 jun 2017 at 16:34 (Uppdaterad 27 jun 2017 at 23:00) 27/06

Chans (över-under): 52-48%
Spelvärde: 109,20%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 6/10
Hit/Miss:
Bet365 Spela nu hos Bet365
Semifinaler av U21-EM i afton och ett mycket intressant möte mellan Spanien - Italien på Marshal Jozef Pilsudski Stadium. Det spanska landslaget har imponerat stort i det offensiva denna turnering men jag tycker fortfarande att det finns en del svagheter i det defensiva. Vi erbjuds ett fint odds för överspelet och slänger därför in en slant!

Spanien reste till Polen som en av de stora favoriterna till att lyfta bucklan och ingenting har förändrats efter tre spelade matcher. De vann samtliga matcher i gruppspelet där Makedonien (5-0), Portugal (3-1) och Serbien (1-0) stod för motståndet. Jag trodde att Spanien skulle få en del bekymmer med målskyttet faktiskt men de har visat att det inte finns några svagheter i den biten. Marco Asensio gör lite som han vill i det offensiva och sedan tror jag även att det var viktigt att Sandro Ramirez fick näta i sin senaste match mot Portugal. Faktum är att varken Asensio eller Ramirez spelade i den sista gruppspelsmatchen mot Serbien. Det gjorde inte heller spelare som Saul, Bellerin, Deulofeu, Vallejo eller Llorente. Tränare Albert Celades pusslade om ordentligt i startelvan för att ha sina bästa spelare på bettet här.

Det offensiva hos Spanien håller mycket hög klass men jag är inte beredd att hylla det defensiva lika mycket, detta trots endast ett insläppt mål på tre matcher. De släppte faktiskt till en hel del lägen mot både Makedonien och Portugal. Dessutom så tycker jag att målvaktsposten är ett litet frågetecken med Kepa, från Athletic Bilbao. Han har fina fötter men har stora problem i luftrummet, bland annat. Det är ett vasst motstånd på andra sidan idag så han lär få arbeta för att spika igen.

Italien inledde turneringen på bästa sätt genom att besegra Danmark i öppningsmatchen med klara 2-0. Inget snack om saken då Italien var det klart bättre laget sett till 90 minuter. Men det blev darr på ribban i match nummer två där Tjeckien stod för motståndet, en match som italienarna förlorade med 3-1 till slut. Nu var det ingen jättedålig match från Italien som skapade både flest och bäst lägen, men defensivt såg det darrigt ut emellanåt. De var inte alls med när spelet vände och ett sådant försvarsspel har de inte råd med mot det här spanska laget. Inte mycket att säga om i den sista gruppspelsmatchen mot Tyskland där det blev gåfotboll i slutet när båda lagen insåg att de var klara för semifinal.

Framåt finns det en hel del kvalite i detta Italien, med herrar Domenico Berardi och Federico Bernardeschi i spetsen. Två spelare som stod för sammanlagt 16 mål i Serie A förra säsongen. Det finns även många andra offensiva spelare att hålla koll på och en av dessa är Andrea Petagna, till vardags i Atalanta. Fick bara 15 min mot Tyskland senast men startade mot både Danmark och Tjeckien. Kort och gott så finns det en duglig offensiv som kommer testa det spanska försvaret idag.

***

Spanien har utan tvekan turneringens bästa offensiv men jag tycker inte att de lyckats lika bra i det defensiva även fast siffrorna ser bra ut. Jag tror på en liknande match som den mot Portugal och hoppas på minst tre mål på resultattavlan när domaren blåser av. En insats strax över medel åker in till fina 2,10!

/[email protected]

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback