Reklam

Spanien - Tyskland: 1

Matchcenter
6 april 2018 at 11:30 - Tennis, Davis Cup
5 apr 2018 at 17:28 (Uppdaterad 8 apr 2018 at 19:00) 05/04
139
0

Chans (1-2): 77-23%
Spelvärde: 104,72%
Lägsta spelbara odds: 1,30
Units: 7/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Turnering: Davis Cup. Underlag: Grus.

Davis Cup i helgen och alltid riktigt kul att försöka tänka igenom hur matcherna kommer utvecklas. Min känsla är att Spanien är en väldigt, väldigt, väldigt befogad favorit hemma på tjurfäktningsarenan i Valencia där den här matchen ska spelas. Det kommer bli otroligt svårt för Tyskland att sy ihop det här.

Nadal, Ferrer, Lopez, Lopez, och Bautista för Spanien mot Zverev, Kohlschreiber, Struff, Marterer och Puetz för Tyskland. Total klasskillnad mellan uppställningarna, men det ´betyder inte alltid en säker seger. Här tycker jag till stor del det är just så.

Nadal har kunnat träna på ordentligt på grus inför den här matchen och han hade aldrig ställt upp om han inte kände sig tillräckligt fräsch i kroppen. Då hade han väntat till mastersturneringen i Monte Carlo om några veckor. En någorlunda fräsch Nadal är väldigt trolig på att ta två matcher här. Zverev är absolut en av världens bästa spelare på grus, men Nadal är i en klass för sig på hemmaplan, på grus, över fem set. Han förlorar nästan alltid.

Spanien har också ett av världens absolut bästa dubbelpar på det här underlaget i Lopez/Lopez. Tyskarna kommer i dubbeln med Puetz/Struff, absolut inte ett dåligt par, men om man är snäll är de ett medelpar på atp-touren. Det är klasskillnad jämfört med Lopez/Lopez.

I övrigt så, Zverev slår antagligen Ferrer i den första singeln, även om Ferrer tveklöst har en kanonchans där. Zverev kommer in till matchen med ganska tuffa förberedelser. 

Det som får mig att tycka att oddset är så pass bra är emellertid matchen mellan de båda lagens tvåor. Om någon match skulle gå fel. Om spanjorerna råkar förlorar dubbeln eller om Nadal råkar förlora mot Zverev, då finns det en väldigt bra back up i form av den avgörande matchen där Ferrer eller Bautista möter Kohlschreiber eller Struff. Spanien skulle vara klar favorit i den matchen, och när man har den marginalen, då tycker jag 1,36 är ett grymt fint odds.

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback