advert

Spal - Brescia

12 november 2016 at 16:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Något VM-Kval stoppar inte Serie B som rullar på som vanligt. Spal tar emot Brescia på lördagseftermiddagen och jag tror det kan bli en rätt trevlig match detta. Det är två lag som väldigt gärna spelar fotboll så tror det kan bli lite mål här.

Spal kommer från en stark seger borta mot Novara med 0-1. Man gjorde mål tidigt och kunde sedan hålla undan mot ett Novara som pressade friskt i andra halvlek och hade lägen men marginalerna var på Spals sida denna gång. Nu är det dock dags för spel på hemmaplan och där brukar det braka loss rätt ordentligt. Här bjuder man på offensiv fotboll och lämnar en hel del att önska bakåt vilket man kan se på de matcher man spelat på hemmaplan än så länge. Resultaten är 3-0, 2-2, 1-3, 3-2, 3-1, 3-0. Samtliga har alltså gått över 2.5 mål som jag rekar om här.

Inte mycket till avbräck i truppen just nu. Saknas gör unge målvakten Meret som startat 7 av 13 matcher denna säsong. Anfallaren Cerri saknas också men bäste anfallaren Antenucci lär såklart starta här, samtidigt har man bra spridning på målgörandet så ingen fara på taket där inte.

Kollar vi på Brescia så kommer man från en 3-2-seger hemma mot Cesena och innan dess en förlust med 4-0 borta mot Entella. Så det är mycket fram och tillbaka med Brescia. Nu spelar man borta mot nykomlingen Spal och jag tror inte man parkerar bussen. Tränare Brocchi vill gärna spela fotboll på marken och rulla runt. Samtidigt har man dock visat mot Cittadella bland annat att man på bortaplan visat upp ett vasst kontringsspel där man kan hota väldigt mycket. Och mot just Spal som är ganska sårbara mot kontringar så kan det mycket väl vara en lyckad metod denna dag.

I Brescia stryker vi mittfältaren Morosini, annars ett fullt lag att tillgå med Caracciolo och Torregrossa på topp. Vasst anfallspar tycker jag.

Tror vi kan få en öppen match här där vi har två lag som gärna spelar fotboll, framförallt kommer hemmalaget Spal gå framåt här på hemmaplan som man gjort hela säsongen. Båda är skickliga på kontringar dessutom som kan bli en viktig nyckel i denna match. Över 2.5 mål känns som en bra grund att stå på inför och vi får 2.00 pengarna på det hos bet365. Avanti!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback