Reklam

Södertälje - AIK: 2

Matchcenter
12 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
12 mar 2018 at 12:33 (Uppdaterad 13 mar 2018 at 11:39) 12/03
81
0
Chans (1-X-2): 30-20-50%
Spelvärde: 107,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 5-3
Expekt Spela nu hos Expekt
Fortsättningsserien går in i andra omgången och poängen är ofantligt viktiga idag. Framförallt för hemmalaget Södertälje som blev utan poäng i första omgången.

Södertälje hade ingen rolig inledning på fortsättningsserien när laget förlorade klart mot Oskarshamn med hela 1-4 på bortaplan. 
Det gör att steget upp till första platsen är lång och det är hela fem poäng dit med dessutom fem lag framför. 
AIK började resan mot nästa kvalspel på bästa sätt genom att slå Almtuna med 3-2 efter övertid. En seger som var rättvis i slutändan och med tre bonuspoäng i fortsättningsserien har AIK nu ett bra utgångsläge med två poäng före tvåan Oskarshamn, trean Björklöven och Almtuna. 

Vad talar för:

► Formen är funnen hos AIK och efter en del förändringar i kedjor och lite andra förändringar hittade laget ett vinnande koncept och har nu tre raka segrar. 
Medan för Södertälje är det tungt med formkurvan. Förlust senast och avslutningen av grundserien var inte särskild bra med två av tre förluster. 
► Psykologisk fördel AIK. Lagen möttes fyra gånger under grundserien och AIK gick segrande ur tre av dessa möten. 
Mötena var oftast jämna och målsnåla och där visade AIK prov på en större styrka och spelarmaterial. 
Svagt hemmalag mot ett starkt bortalag. Södertälje var Hockeyallsvenskans svagaste hemmalag och vann hälften av sina matcher på hemmaplan.
AIK huserade som seriens femte bästa bortalag och vann tolv av tjugosex bortamatcher, varav båda mot Södertälje på bortais.
► Hoppet för förstaplatsen är borta för Södertälje. Ja innerst inne vet Södertälje att loppet är kört. Utan poäng i omgång ett och med tolv poäng kvar att spela om är det fem poäng upp till delad första plats och dessutom måste laget göra en enorm vändning i målskillnaden. 
Motivationen bör vara något dämpad hos hemmalaget medan gästerna har hunger för att nå SHL.

Vad talar emot:

► Derby. Södertälje kommer ge allt för att knäppa AIK på näsan och kommer inte vara det lag som vill hjälpa AIK mot SHL. En utsåld hemmaborg och ett rejält tryck kan sätta käppar i hjulen hos bortaspelarna.
► Formen på bortaplan. AIK har nu förlorat tre raka matcher på bortais och bortaspelet måste bli bättre om laget ska vinna fortsättningsserien. 
► Press på gästerna. AIK måste minst ta poäng i den här matchen för att behålla första platsen. Förlust har laget inte råd med. 

AIK har mycket mer att spela för. Laget har hittat spelet och harmonin i truppen och dessutom är laget betydligt bättre än sina motståndare. 
Tre poäng här och lite medstuds i övriga resultat har AIK ett jätteläge att vinna fortsättningsserien. 

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback