Reklam

Slutsegrare: Roger Federer

3 september 2019 at 20:00 - Tennis, USA - US Open
2 sep 2019 at 12:51 (Uppdaterad 4 sep 2019 at 09:02) 02/09
141
0
Chans: 38%
Spelvärde: 121,60%
Lägsta spelbara odds: 2,63
Units: 3/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard
Turnering: US Open. Underlag: Hardcourt.

Det drar ihop sig i US Open och efter att Djokovic åkt ut under natten är det minst sagt rimligt att titta till oddsen på slutsegrare. Jag har gjort just det, och jag tycker inte det är något snack om saken. Ska man spela någon just nu så är det Federer.

Nadal står i 2,20, Federer i 3,20. Det är en orimlig skillnad, för om de möts i en final tror jag oddsen kommer vara i princip jämna. Federer har väldigt bra siffror mot Nadal på hardcourt på senare år och ingenting talar just nu för att Federer inte ska vara i praktform när det väl är dags på söndag, om det nu blir den finalen.

Djokovic utslagen vilket innebär att Federer nu slipper passera honom i en eventuell semifinal. Federer har nu Dimitrov i kvarten, en spelare han har jättelätt för och Dimitrov är fortfarande långt ifrån sin bästa form, så ska få enkelt för Federer. Sen är chansen god att det blir Wawrinka i semifinal, en annan spelare som Federer har extremt lätt för. Det kan bli Medvedev också, då kan det bli värre, men Medvedev har haft fysiska problem under hela turneringen och kanske inte realistiskt att han ska orka hela vägen fram till final.

Federers finalplats känns ytterst trolig och som sagt, då är det fantastiskt att sitta med 3,20, även om det skulle vara Nadal som motståndare.

För Nadals del då? 

Ja, han är ännu inte ens i kvartsfinal. Han spelar sin åttondelsfinal senare under måndagen och även om han inte har någon svår väg mot finalen, vi vet alla hur ofta Nadal fått problem med fysiken i Grand Slam-turneringar på hardcourt och i synnerhet också i just US Open. Hans motstånd ser enkelt ut på papperet, men håller hans knän? Långt, långt ifrån säkert.

Federer och Nadal är de två överlägsna spelarna som är kvar, och jag tycker det är fel på alla sätt att Nadal just nu är så stor favorit som han enligt oddsen är.

Oddset finns hos Bethard. 100% bonus upp till 1000 kronor där.

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback