Reklam

Skövde - Mariestad: 2

1 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
28 feb 2018 at 16:52 (Uppdaterad 1 mar 2018 at 21:35) 28/02
106
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 21-18-61%
Spelvärde: 123,83%
Lägsta spelbara odds: 1,64
Units: 8/10
Hit/Miss: 2-3
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Det första playoffsteget bjuder på en drös med härliga matcher. Jag tänkte ge mig på den kanske mest intressanta som spelas mellan Skövde och Mariestad. Bois har vunnit samtliga matcher hittills den här säsongen och det tror jag fortsätter även nu.

Skövde har gjort en ganska okej säsong tycker jag. Man hade ett lag som satsade lite mer än de två tidigare säsongerna och lyckades ta sig till allettan där man ändå gjorde det okej med tanke på förutsättningarna. På pappret var man ett av de sämre lagen i Allettan Norra och det märktes ofta på hur de utförde matcherna. Man var utspelade under långa stunder, men samtidigt gjorde man det okej och spelade smart efter vad man hade. Plats åtta slutade man på och fick den sista platsen i playoffet. Här borde det dock ta stopp. Storebror Mariestad valde Skövde som motståndare och det av ett par anledningar. Det är ett superderby som kommer bli stekhett, vilket genererar en hel del intäkter från publiken. Och man vet om att man är ett bättre lag än vad Skövde är. Mariestad har varit väldigt upp och ner såhär långt. Man blandar toppinsatser med riktiga bottennapp och det är väl det enda som egentligen som talar emot nästan. På pappret är man klart bättre rakt igenom och man bör ta det här i två raka matcher. Skövde har varit starka på hemmaplan, men Mariestad är vana att spela här så tror inte det spelar någon större roll egentligen. Jag skulle bli väldig förvånad om Skövde tog sig vidare mot Mariestad och jag skulle inte bli förvånad ifall Mariestad går till playoff tre, kanske tillochmed en kvalserie om man har lite flyt.

Talar för spelet

  • Jämför trupperna och det ska vara stor skillnad här. Skövde har såklart sina toppar, men Mariestad är bättre rakt igenom och har en bredd som absolut inte Skövde har. Man bör äta upp dem under tre perioder.
  • Formen är ett klart plus för Mariestad som avslutade allettan med tre vinster av fem möjliga. Tappen kom emot Piteå samt Västerås där man ändå gjorde bra insatser. Skövde däremot förlorade fyra av fem och hade en målskillnad på 10-28 på dessa.
  • Mariestad har vunnit samtliga fyra inbördes och har 22-9 i målskillnad på dessa. Det har varit kattens lek med råttan i alla matcher och de har ett klart övertag på Skövde.

Talar emot spelet

  • Skövde verkar ha mognat en del i sitt spel ändå. Man vet om att man är sämre än de flesta av lagen som är kvar nu och har lärt sig spela efter sina resurser. Man gör det bra helt enkelt.
  • Att förlora fyra raka derbyn lär ge en jäkla revanschlust hos Skövdekillarna. All press ligger på Mariestad och Skövde lär försöka chocka.  

Mariestad har varit så mycket bättre än Skövde i matcherna inbördes att jag inte kan se att Skövde ska kunna vinna här. Så överlägsna som jag får Mariestad att låta som kanske de inte är, men det är helt klart ett bra spel. Mariestad vinner under ordinarie tid och avgör hemma redan på lördag. Oddset är högst hos betsafe för tillfället.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback