Reklam

Skövde - Malung: 2

21 oktober 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
21 okt 2018 at 11:28 (Uppdaterad 21 okt 2018 at 19:56) 21/10
64
0
Chans (1-2): 54-46%
Spelvärde: 117,30%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-5
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Söndag är förstås lite av hockeyns dag här i Sverige. Hockeyettan bjuder en hel del fighter och en av dem är matchen mellan Skövde och Malung. Jag kommer återigen kliva emot Skövde. Senast var man bra, men tror det var lite av en tillfällighet.

Skövde vann senast borta mot Forshaga med 5-4 efter straffar. En svängig match som likväl kunde slutat med hemmaseger. Tyvärr fick vi rätta rött i protokollet, men jag ger motståndarna en ny chans redan idag. Idag tar man emot nykomlingarna Malung. Skövde har haft en hel del problem på vägen, trots att man faktiskt ligger en placering bakom den sista allettanplatsen. De hade stora problem mot Arboga tillexempel och man såg länge ut att förlora under ordinarie tid mot oändligt dåliga Surahammar. Malung är faktiskt ganska bra för att vara nykomlingar och man har ett par riktigt vassa pjäser. Man kommer faktiskt från en bortaseger emot Grums och borde också ha alla chanser i världen att vinna idag. Skövde är fortfarande lite överskattade av bolagen med tanke på namnet, men de är inte mer än ett mittenlag. Det är Malung också och värdet på oddset är helt kart på bortalagets sida, även om såklart Skövde är rätta favoriter.

Talar för spelet

  • Skövde gjorde kanske sin bästa insats på hela säsongen i förra matchen. Man måste upp till minst samma nivå idag ifall man ska vinna och att hitta en topprestation i varje match är inte enkelt.
  • Förstemålvakten Viktor Andersson är nyopererad och saknas återigen. Forshaga gjorde fyra mål på Adam Schultz i fredags och just denne Schultz har haft en tuff försäsong och även en tuff start på seriespelet.
  • Skövde har fortfarande ett par skador i truppen. Fyra juniorer utöver ordinarie är med i dagens matchtrupp.
  • Jämför man spetskompetens så tycker jag att Malung är snäppet bättre. Skövde har en uttalad femma med Thegel-Nyman-Planeby och där tycker jag väl bara att Thegel är något av det extra. Producerar inte dessa måste Alexander Henriksson producera och tycker det är lite tunt.

Talar emot spelet

  • Malung har släppt in klart fler mål på resande fot och får väl rankas som snäppet sämre där.
  • Ojämnheten hos gästerna. Ena dagen slår man Mariestad för att andra dagen vara fullständigt utspelade av Köping. Så länge man känner att man är med så är man starka, men ett tidigt i baken kan vara tungt.

Jag tycker att Skövde är rätta favoriter, men oddset på gästerna är alldeles för högt. Jag är inte imponerad av Skövde såhär långt och väljer att backa gästerna. Mitt spel blir alltså Malung att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 2.55 hos LeoVegas.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback