Reklam

Skellefteå - Växjö Lakers HC: 2

Matchcenter
19 april 2018 at 19:30 - Hockey, Sverige - SHL
18 apr 2018 at 21:20 (Uppdaterad 19 apr 2018 at 21:58) 18/04
59
0
Chans (1-2): 41-59%
Spelvärde: 106,20%
Lägsta spelbara odds: 1,69
Units: 6/10
Hit/Miss:
Betser Spela nu hos Betser
Dags för SM-final nummer två. Serien är ställningen 1-0 till Växjö efter en förlösande 7-0 seger och smålänningarna inkasserade åttonde raka segern över västerbottningarna.
Orkar Skellefteå lösa sig när pressen har vänt på hemmais?

I första mötet var Skellefteå bra med i matchens åtta första minuter. Men sedan hände något. Två slarviga ingripanden från försvararna Emil Djuse och J. Alm och vips blev 0-0 0-2 på mindre än två minuter och där tappade Skellefteå allt av sitt egna spel.
Trots oerfarne V. Andrén i hemmakassen ställdes på väldigt lite svårigheter och insatsen från Skellefteå var långt ifrån särskilt bra.

Vad talar för:

► Pressen är stor på hemmalaget. Skellefteå har 0-1 i matcher och ligger för första gången under i en matchserie. 
Nu ställs laget för en rejält tuff utmaning och med tanke på att spelet trots allt inte klickat till fullo under slutspelet är frågan på den mentala statusen hos hemmalaget. Hemmaplan och allt utom seger kommer göra den branta uppförsbacken enormt brantare. Jag ser inte vart Skellefteå ska hitta sin mentala kraft.
► 7-0 i match 1. Ja att det rinner iväg till 7-0 händer emellanåt i en slutspelsmatch. Men i en final ska det inte få ske. Det visar en enorm klasskillnad och ger tillbakablickar mot finalserien 2013-2014 när Skellefteå vann med 4-0 över Färjestad och vann bland annat en match med 8-1.
Det är en enorm skillnad på lagen och Växjö är rejält hungriga på SM-guld.
► Hela Växjö levererar. Samtliga kedjor har bidragit under hela slutspelet och det var inget undantag i första finalmötet. Samtliga kedjor levererade poäng och till och med den defensiva pjäsen D. Rahimi svarade för mål.
► Målvaktskampen. J. Ortio i Skellefteå-kassen har gjort ett väldigt bra slutspel. Men i match ett blev det hela sju insläppta kassar och tränarna B. Robertsson och S. Klockare stod sannerligen för ett enormt dåligt val genom att låta Ortio stå hela matchen. 
Trots att det inte var hans fel att matchen slutade 0-7 sätter sig ändå sju insläppta mål på självförtroendet. Frågan är om G. Engvall får chansen mot seriens bästa målvakt V. Fasth som ser ut att vara tillbaka till den andra finalen. 
► Växjö' powerplay. Det var bäst i grundserien och är bäst i slutspelet. Laget har hela 44% under slutspelet. Mot Skellefteå gjordes tre mål i den spelformen. Lägg därtill att Skellefteå är det lag som drar på sig mest utvisningar i slutspelet. 
► Psykologiska övertaget för smålänningar. Inte bara att första matchen vanns med 7-0. Det var dessutom lagets åttonde raka seger över Skellefteå.

Vad talar emot:

► Skellefteå är ett bra hockeylag och kan prestera. Med hemmapubliken i ryggen och med lite av kniven mot strupen kommer hemmaspelarna ge allt i inledningen och kommer en bra start blir laget svårslaget.
► Trender är till för att brytas. Någon gång kommer Skellefteå att vinna över Växjö. Och med 8 raka förluster kommer en seger allt närmare. 
► Nonchalans hos gästerna. Det rann iväg sist och risken finns att laget kommer inte vara riktigt på hugget och bjuda in Skellefteå i matchserien.

Sett till första finalmatchen, skillnaden på vilka som levererar och hungern hos Växjö ser jag inte vart Skellefteå ska räcka till här. En förstamålvakt med stukat självförtroende och en backbesättning som har stora problem med skador hos J. Pudas och slarvigheter i egna zonen.

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback