advert

Skellefteå - Malmö

3 februari 2017 at 01:20 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 16:51) 07/04


Det vankas seriens längsta match när Skellefteå tar emot Malmö under fredagskvällen i det första mötet av två på lika många dagar. Två lag  som kommer till spel med strålande formkurvor och har vilat sen i tisdagskväll. Vad kan vi förvänta av oss den här matchen egentligen?

Hemmalaget Skellefteå studsade in på vinnarspåret direkt när laget vände och vann till slut komfortabelt mot Brynäs på bortaplan med hela 6-2. En vinst som betydde västerbottningarnas åttonde på dom nio senaste matcherna och laget är på väg som en raket uppåt i tabellen.
Inför kvällens match finner vi åt Skellefteå på en femte plats med sjuttioen inspelade poäng efter fyrtio omgångar och är bara två pinnar bakom fyran Linköping och har fem ner till sexan Brynäs och sjuan Färjestad.

Hemma i Skellefteå Kraft Arena är det nästan omöjligt att besegra Skellefteå. Av nitton hemmamatcher har det bara blivit fyra förluster och totalt fyrtiotvå inspelade poäng. Det gör Skellefteå till seriens tredje bästa hemmalag. Inte nog med så har Skellefteå vunnit sina SEX senaste hemmamatcher. Anmärkningsvärt till detta är att fem av lagets åtta senaste hemmamatcher har slutat under 4,5 mål. Inte nog med det så är målsnittet inne i Skellefteå Kraft Arena den här säsongen blott 4,4 mål och bara elva av lagets nitton hemmamatcher har slutat över 4,5 mål.

Malmö har fått upp ångan igen efter en längre tids skadeproblem och sjukdomar. Nu senast vände skåningarna mot Luleå på hemmaplan från underläge 0-1 till en stabil 5-1 seger. Segern var lagets fjärde raka och nu har Malmö riktigt bra häng på topp sex placeringen.
För just nu befinner sig Malmö på en åttonde placering med sextiotre poäng efter trettionio spelade omgångar. Upp till sexan och sjuan Brynäs och Färjestad är det ynka tre och då har laget dessutom spelat en respektive två matcher färre.

Malmö's bortaspel den här säsongen får ses som positivt. På tjugo bortamatcher har det blivit totalt tjugonio inspelade poäng och det placerar Malmö som seriens femte bästa bortalag.
Senaste bortamatchen besegrades Brynäs med 4-2 och laget tog sin tredje raka bortaseger.
Det var lite för ovanlighetens skull fler mål än vad Malmö brukar spela på bortaplan. Av lagets tjugo bortamatcher har tio gått över linan 4,5 mål medan tio har gått under samma lina. Två av Malmö's tre senaste bortamatcher har slutat under 4,5 mål och målsnittet på bortaplan är på totala 4,9 mål.

Två raka nollor har Skellefteå hållit mot Malmö den här säsongen. Först en 3-0 seger på bortais och i det senaste mötet skrevs samma segersiffror till Skellefteå's fördel när laget hade hemmaplan.
Mellan dessa lag brukar det generellt bli målsnålt dessutom. Vi får backa sex möten innan linan över 4,5 mål spräcks

Det är två lag med gott självförtroende som ställs mot varandra ikväll. Det är inte bara lagen som är i gott mod utan även lagens försvarsspel och målvaktsarbete. Skellefteå har släppt in ynka nio mål på sina fem senaste matcher och Malmö vill inte vara sämre med sina blott fem.
Malmö's framgång den här säsongen har varit det stabila försvars och målvaktsspelet. Kombinationen Alsenfelt och Nihlstorp har varit lyckad och Malmö är det lag som har släppt in näst minst mål i hela serien.
Skellefteå's vägg J. Ortio har varit en succévärvning och han har gett ett stabilt och bra spel och har varit en grundpelare när spelet inte har klickat för utespelarna.
Mellan dessa lag blir det generellt även lite mål. Båda lagen avvaktar och bjuder inte till för många lägen och vill inte gå bort sig. Nu ska lagen mötas i back to back och med dom viktiga poängen som står på spel kommer det säkerligen bli en mer coachfight än en publikmatch.

Jag spelar därför under 4,5 mål till 2,06 hos ComeOn till 5/10 Units.
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback