Reklam

Skellefteå - Luleå: 1

Matchcenter
22 augusti 2018 at 19:00 - Hockey, Club Friendlies
22 aug 2018 at 12:19 (Uppdaterad 22 aug 2018 at 21:07) 22/08
60
0

Träningsmatch

Chans (1-X-2): 54-15-31%
Spelvärde: 102,60%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 5/10
Hit/Miss: 2-0
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Derby redan på försäsongen när förra årets finallag Skellefteå möter rivalerna från norr Luleå.
Båda lagen har bara haft en träningsmatch hittills och utfallet skiljde sig rejält mellan lagen.

Det heta derby som äger rum varje år mellan Skellefteå - Luleå spelas den här gången i Skellefteå Kraft Arena. 
Ett hemmalag som byggt laget för att ta tillbaka SM-guldet och bli ett mer stabilt topplag än vad förra säsongen visade. 
Luleå ser tämligen osäkra ut i spelartruppen och det är föga otippat att laget inte tippas på övre halvan inför säsongen 2018-2019.

Vad talar för en Skellefteåseger:
► Skillnader på trupperna. Skellefteå har verkligen hittat spets inför säsongen och värvningen av målvakten M. Armalis är en klart godkänd ersättare för J. Ortio som lämnade. Andra spetsspelare som hämtats in är: E. Hedberg, J. Aaltonen, P. Granberg och R. Alvarez. 
Luleå har tappat en del och inte ersättt dom förlorade spelarna med samma kvalité.
 ► Ett hemmalag som trivs enormt bra mot Luleå. Förra säsongen vann laget tre av fyra seriematcher och hade målskillnaden 12-8.
Hemma i Skellefteå har Skellefteå vunnit 7 av sina 9 senaste seriematcher över Luleå. Räknas träningsmatchen in blir det sju vinster, en oavgjord och två förluster för Skellefteå. 
► Imponerande insats i första träningsmatchen för Skellefteå. Laget körde över andra rivalen Björklöven i en fullsatt salong på bortaplan med 4-1. 
Trots tidigt underläge kom laget igen och nyförvärven levererade direkt.
Luleå mötte tuffare motstånd i form av finska mästarna Kärpät. En match som Luleå var klart sämre i och förlorade med klara 0-4, trots hemmaplan.

Vad talar emot:
► Luleå är ett jobbigt lag att möta som åker mycket skridskor och forecheckar högt upp i banan. Det är tidigt på säsongen och strukturen och lugnet brukar tendera att inte finnas där när spelare blir stressade och misstag uppstår istället.
► Derby! Trots att det är "träningsmatch" är det mycket rivalitet som står på spel. Vilket lag är bäst i Norrland? Inget av lagen kommer vika ner sig och en troligen välfylld arena kommer bjuda upp till att spelarna gör det lilla extra trots den tidiga delen av säsongen. 

Inför säsongen ser Skellefteå mycket bättre och starkare ut än Luleå. Spelarmaterialet är bra och truppen är bred. Hemmamatch med publiken i ryggen tillsammans med en god inledning på försäsongen mot Björklöven kommer bärga för andra raka segern. 

  • Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Bra utbud och odds
  • Smidiga utbetalningar

Kommentarer

Feedback