Reklam

Skellefteå - HV71: (AH: -0,5) 2

Matchcenter
29 september 2018 at 15:15 - Hockey, Sverige - SHL
29 sep 2018 at 06:50 (Uppdaterad 29 sep 2018 at 17:53) 29/09
52
0

SHL

Chance (1-X-2) including handicap: 45-0-55%
Spelvärde: 105,60%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 5/10
Hit/Miss: 2-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Omgång fem i SHL och Skellefteå är nu ensamma om att vara obesegrade i säsongsinledningen. Västerbottningarna har fått en kanonstart på den nya säsongen. Skillnad är det hos smålänningarna som har problem med målskyttet.

Serieledande Skellefteå har knåpat ihop tio poäng efter fyra omgångar och toppar tabellen. HV 71 har svarat för tre pinnar efter en seger och tre förluster. Nu möts laget i Skellefteå Kraft Arena som inleds med hyllningar till P. Petterström som lade karriären på hyllan efter förra säsongen. Just när hemmalaget står för hyllningscermoni tenderar det av någon märklig anledning resultera i att bortalaget oftast vinner matchen.

Vad talar för att HV 71 tar minst ett poäng:
► Smålänningarna är bättre än vad tabellen och resultaten visar. Årets upplaga av HV 71 är bra. Målvaktssidan är stabil, backarna är bra och forwards är skickliga spelare. 
Trots det har förlusterna duggat tätt och den stora anledningen till det är att målskyttet in kommit igång. Blott sju mål på fyra matcher och nollade senast mot Malmö är svaga siffror. Med spelare som Önerud, Ljungh, Tedenby och Thuresson är det en tidsfråga innan det lossnar för laget.
► Skellefteå har fått total utdelning i sina matcher trots att laget inte varit värda att vinna matcherna. Sist i derbyt mot Luleå lyckades Skellefteå vinna med 5-3. En match som laget höll på att tappa en 4-1 ledning, men lyckades i sista stund hålla undan. 
En stark bidragande orsak till tabellpositionen är mycket tack vare en offensiv som visat upp en enorm effektivitet. Inkluderar vi Champions Hockey League har nu Skellefteå sju raka vinster. Trender är till för att brytas.
► Tre av fyra vinster till HV 71 i inbördes möten förra säsongen. Gammalt tillbaks var Skellefteå den stora mardrömsmotståndaren för HV 71. Nu har det vänt och HV 71 har faktiskt väldigt lätt för västerbottningarna. 
I Skellefteå Kraft Arena har HV 71 tagit poäng i tre av lagets fem senaste besök och att kliva in som rejäla underdogs passar smålänningarna som fått en kämpig start på säsongen.

Vad talar emot:
► Hemmastarka Skellefteå är i gott slag. Med sju raka vinster är självförtroendet på topp inom laget. Målskyttet är hett med femton gjorda mål på fyra matcher och laget har gjort andra flest mål i ligan. 
Första kedjan är av världsklass. Möller-Lindström-Lindström levererar oftast i varje match. 
Här gäller det för HV 71 att sätta stopp för första linan och inte bjuda på något gratis. Får den härja på som den vill kommer HV 71 att straffas i antingen massor utav utvisngar eller baklängesmål.

Med mycket publik och hyllningscermoni kommer det bli tändvätska åt båda lagen. HV 71 ses som klart rejäla underdogs efter sin svaga inledning. Spelet har inte varit så svagt som poängutdelningen har varit, utan det stora dilemmat är att målskyttet inte har kommit igång. Lossnar offensiven kommer poängen. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback