Reklam

Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC

1 april 2016 at 12:32 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Kan Växjö upprepa guldsuccén från ifjol?

Hittills har vi inte fått se några spännande eller riktigt tighta slutspelsfighter. Det har varit lite halvdant och känts mer som det gjorde i slutet av grundserien. Nu när semifinalerna drar igång har iallafall jag betydligt mycket högre förväntningar på typen av ishockey vi ska få se. Ikväll spelar Skellefteå hemma mot Växjö i den inledande semifinalmatchen och frågan är om Växjö kan upprepa prestationen de stod för i finalen förra året.

Skellefteå dansade igenom kvartsfinalen mot HV och vann med 4-0 i matcher. Att det kommer gå lika lätt i semifinalen har jag svårt att tro. Tanken av att senast dessa lagen möttes i en matchserie förlorade norrlänningarna och fick nöja sig med silver. Det är något som garanterat kommer ligga i bakhuvudet hos många spelare. Formen i truppen är bra och inga skador på skadelistan. Med tanke på att kvartsfinalen vanns såpass fort så har Skellefteå haft lite mer än en veckas matchvila och haft tillfälle att finslipa på detaljerna.Växjö som stod för en halvdan grundserie har verkligen hittat formen. Mycket tack vare att målvakten Christopher Nihlstorp kommit tillbaka på den nivån han var på under förra slutspelet. Om han klarar av att hålla den nivån kan det bli väldigt tufft för Skellefteå att ta sig igenom semifinalen. Att ha en bra målvakt för att komma långt i slutspelet är ingen nyhet, men det är långt ifrån allt. Offensiven håller mycket hög klass men försvaret har det tuffare. Växjö var det laget som släppte in flest mål av alla lag som slutade topp sex i grundserien. En del på grund av Nihlstorps ibland urusla spel men mycket på grund av slarv i försvaret. För att ta sig till final är detta något som måste förbättras. Växjö kommer att ställa upp med bästa möjliga lag då inga namn syns på skadelistan.

Om kvällens match

Växjö har matchtempot i kroppen medans Skellefteå är mer utvilade. Detta kommer med all säkerhet vara något som syns tidigt i matchen och något Växjö kan ta dra nytta av. Men att komma till Skellefteå Kraft Arena och spela i ett slutspel är inte helt enkelt, även om Växjö visade sig vara otroligt starka just där ifjol. Nu är det nytt år, ny säsong och ett revanschsuget Skellefteå som desto längre kvällens match går kommer ta över mer och mer av matchen.

Två av ligans bästa målvakter ställs mot varandra och kampen mellan dessa herrar kommer bli oerhört intressant att följa. Om Honken Trophy vinnaren Markus Svensson fortsätter i samma spår som under hans imponerande grundserie kommer det med all säkerhet bli en målsnål match.

Mitt spel

[bookmaker_bonus id=30]

Eftersom jag förutspår en målsnål match har jag spelat på under 4.5 mål till oddset 2.10 hos betsson. Slutresultatet för denna matchen blir 3-1 till Skellefteå efter mål i tom kasse av Axel Holmström. Räkna med spänning ikväll.
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback