Reklam

Skellefteå AIK - Frölunda HC

19 april 2016 at 21:30 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Frölunda förlorade första hemmamatchen i slutspelet

Frölunda har tillsammans med Skellefteå varit otroligt hemmastarka genom hela slutspelet, fram tills denna matchserien. Båda lagen har förlorat sina inledande hemmamatcher och det börjar likna den finalserien vi såg i fjol mellan Skellefteå och Växjö.

Men vilken bortamatch är egentligen svårast att vinna?
Kollar man på resultatet var den första matchen helt klart jämnare, även spelmässigt. Men att komma och spela inför en publik på 12044 som bortalag måste vara jobbigare än inför en publik på 5801.

Senaste matchen vann Skellefteå välförtjänt med 4-1 efter att Pär Lindholm kämpat sig fram och tryck upp en backhand bakom Johan Gustafsson. Gustafsson stod för 18 räddningar på 22 skott, något som får ses som klart underkänt och förmodligen kommer Lars Johansson vakta kassen ikväll.

Patrik Carlsson skapar chanser men har problem med produktiviteten

Senast sköt han två skott i målramen innan matchen hunnit bli 10 minuter gammal och han har noterats för 3 assists på 12 matcher. Han är en spelare som bidrar med mycket energi, både i anfalls- och försvarsspelet. Ett mål från Carlsson skulle med all säkerhet bli en riktig självförtroendeboost. Får se om det äntligen släpper och målen börjar trilla in. En annan spelare i Frölunda som verkar trivas fantastiskt bra i slutspelet är den unge finske Artturi Lehkonen. Han leder just nu poängligan på 14 poäng, ett poäng före lagkamraten Ryan Lasch som även han varit en stark bidragande faktor till att Frölunda är i final.Skellefteå har ingen dålig forwardsuppsättning de heller. Mattias Ritola som stod för 32 poäng på 33 matcher i grundserien fortsätter i samma spår. Han har nu gjort 12 poäng på 13 matcher, ett personligt rekord i slutspelssammanhang från Ritola. Han kommer garanterat vara en av Skellefteås stora stjärnor under de närmsta åren tillsammans med John Norman. Norman som gjort lika mycket poäng i årets grundserie som sina tre senaste SHL-säsonger har tagit stora kliv i sin utveckling. Förmodligen inget som Skellefteå riktigt räknat med och om han stannar i klubben efter säsongens slut återstår att se. Han kan iallafall förvänta sig en rätt stor löneökning inför nästkommande säsong.

Erik Hanses kommer fortsätta att stå för Skellefteå

Markus Svensson klev av i första finalmatchen och in kom Erik Hanses som bara stått 15 matcher i grundserien. Att hoppa in i en final är givetvis allt annat än enkelt men han visade att han är en målvakt Skellefteå kan räkna med. Efter att bara släppt in ett mål i senaste matchen har han nu en räddningsprocent på 94.0 efter två spelade matcher. Får se hur länge det håller i sig för den Leksandsfostrade storväxte målvakten.

Johan Gustafsson som hade det tufft i 4-1 förlusten kommer förmodligen att vakta båsdörren i kvällens match. Ett bra läge för Lasse Johansson att visa varför det är just han som varit förstamålvakt under grundserien och även inledningen av slutspelet. Han tillhör en av ligans bästa målvakter och kan helt klart lyfta Frölunda till en seger ikväll.

Kvällens spel

Det är ett revanschsuget Frölunda som flyger till Skellefteå idag. Räkna med en het kamp mellan de två lagkaptenerna Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson som redan är lagom irriterade på varandra. Det kommer bli en rejäl kamp med underhållande och spelande ishockey. Kreativiteten i de båda trupperna är hög och båda lagens spelidé påminner mycket om varandras. Skellefteå har för tillfället bättre spets medans Frölunda har bättre bredd. I en matchserie som förmodligen kommer gå till sju matcher är en bred trupp något att föredra. Så i finalen håller jag Frölunda som favoriter men vi får se hur det ser ut efter kvällens match.

[bookmaker_bonus id=36]

Bäst odds på kvällens match hittar vi hos 24hbet.com som ger oss hela 3.05 på en Frölundavinst. De har visat sig vara starka på bortaplan hos Skellefteå och har vunnit majoriteten av de senaste matcher de spelat mot varandra. Så valet av en tvåa idag var inte särskilt svårt med tanke på det höga oddset.

Förvänta er i en match med högt tempo och intensitet. Med tanke på att båda målvakterna i Frölunda är ett snäpp bättre än Hanses tror jag det kommer vara en avgörande faktor ikväll.
Feedback