Reklam

SK Lejon - Kiruna AIF: 2

4 november 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
4 nov 2018 at 11:17 (Uppdaterad 5 nov 2018 at 23:41) 04/11
232
0

Hur kan Lejon ha blivit favoriter?

Chans (1-2): 37-63%
Spelvärde: 132,30%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 8/10
Hit/Miss: 1-7
Unibet Spela nu hos Unibet
Hockeyettan drar idag igång igen på några håll efter en veckas uppehåll. I norra serien är det full omgång och jag tror mig ha hittat ett riktigt bra odds i matchen mellan Lejon och Kiruna. För mig är spelet självklart.

Lejon har den här säsongen inte alls gått så bra. Man är i grunden ett bottenlag och med tanke på att man bara skrapat ihop sex poäng på åtta matcher så förstår ni också att det blir svårt att undvika någon av de två platserna längst ner i tabellen. Man har inför säsongen som vanligt ett ganska tunt lag och man har återigen svårt att göra mål framåt. Lejon är ett lag som spelar en tight defensiv, vilket gör att man faktiskt ligger med i ganska många matcher. Däremot så har man ju bara gjort 13 mål framåt och då blir det också svårt att vinna matcher. Kiruna är nykomlingar och har gjort det riktigt bra. Trots tappet av bland annat ikonen Oscar Fredriksson så har man gjort en grym säsong. Nu ligger man på plats fem, vilket innebär en plats i allettan, men tror dock inte att det kommer att hålla hela vägen dit. I vilket fall så är man ett helt okej lag som framförallt bör ha bra chans att vinna idag igen.

Talar för spelet

  • De möttes för en vecka sedan i Kiruna. Trots att Lejon hade ledningen två gånger så hade Kiruna kontroll på det och vann med 7-4. Skotten vann man med hela 51-23. Bara där hör ni skillnaden. Oddset då var ca 1.45 på Kiruna.
  • De skiljer trots allt tolv poäng mellan dessa lag. Bottenlagen i norra serien är kända för att vara generellt mycket sämre än övriga och Lejon är ett typiskt sådant.

Talar emot spelet

  • Jag ska inte säga att Lejon är starka på hemmaplan, men är det någonstans man ändå spelar okej så är det hemma i Skellefteå.
  • De har en förmåga att kunna tighta till det bakåt, vilket såklart gör att varje mål kommer att bli viktigt. De kan allt gneta till sig en övertid/straffar och där är det såklart också mindre marginaler som avgör.

Det här oddset tycker jag är väldigt bra. I mitt tycke kan jag inte på något sätt förstå hur Lejon kan bli favoriter här. Jag spelar Kiruna att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 2.10 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback