Reklam

SHL 7/1-15 omgång 31

7 januari 2016 at 14:18 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Luleå HF - Linköping HC


Matchstart 19.00 @ Coop Norrbotten Arena

Luleå tar emot gästande Linköping ikväll. Båda lagen vann sina senaste matcher och trögstartade Linköping har verkligen
kommit igång nu det senaste. Men att spela mot Luleå borta är en riktigt tuff match. Norrlänningarna spelar ett tight försvarsspel och försöker dra ner tempot på sina motståndare och använda sina snabba forwards för att sedan gå till anfall. En taktik som har gett Luleå en sjätteplats i SHL och ligger därmed precis ovanför strecket för direktkvalificering till slutspel.

Linköpingsforwarden Rhett Rakhshani är tillbaka i spel efter en lång skada och i senaste mötet såg han väldigt pigg ut. Han sköt den avgörande straffen när laget besegrade Örebro den 30 december. Centern Fredric Andersson är fortfarande skadad och när han återvänder är ännu oklart. Dansken Nichlas Hardt är tillbaka i spel efter sin skada.

Skadelistan i Luleå är inte heller den särskilt lång utan det är bara amerikanen Bill Sweatt som missar kvällens match.

Linköping har spelat bra mot många topplag på bortaplan och är alltid ett stort hot. De spelar en väldigt mogen ishockey och ett spel som passar väldigt bra mot Luleå som brukar ha lättare att spela mot lag som spelar med hög fart.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från betsson.com
Luleå, 2.09
Oavgjort, 4.25
Linköping, 2.90

Mitt tips: Vinst Linköping

Linköping gillar att vårda pucken och slår sällan iväg puckar. Luleås försök att dra ner tempot kommer därför inte vara lika lyckat som det är mot till exempel Frölunda. Jag tror det kommer bli målsnålt men att Linköping kommer vara det lag som kommer vinnande ur denna striden.

Örebro HK - IF Malmö Redhawks

Matchstart 19.00 @ Behrn Arena 

Malmö överraskade i Scandinavium förra matchen mot Frölunda och lyckades kommer hem med ett poäng i bagaget. En insats som får ses som klart godkänt då Frölunda tillsammans med Skellefteå är de lagen som förlorat minst matcher på hemmaplan. Örebro tillhör ett av de sämre lagen i SHL på hemmaplan och ligger inför kvällens match 6 poäng före Malmö. En match man ska vinna och vill man ha chans på slutspel är dessa de matcher oerhört viktiga.

Truppen i Örebro är skadefri och alla spelare är tillgängliga till kvällens match. I Malmö är forwarden Joey Tenute skadedrabbad och det är lite dag till dag. Det är inte sagt om han kommer att spela kvällens match eller inte. Det är en viktig spelare i truppen och hans eventuella frånvaro kommer att synas.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från betsson.com

Örebro, 1.80
Oavgjort, 4.20
Malmö, 3.85

Mitt tips: Vinst Örebro

Örebro är det bättre laget och har under säsongen spelat betydligt bättre än vad Malmö har gjort. Tror det är viktigt för Örebro att ta ledningen i matchen och inte ge Malmö energi i sitt spel.

Rögle BK - Djurgården IF


Matchstart 19.00 @ Lindab Arena 

Rögle har varit ett bottenlag under stora delar av säsongen och ligger just nu på en tolfteplats. Djurgården jagar direktkvalificeringsplats till slutspelet och ligger just nu 3 poäng efter sjätteplacerade Luleå. En vinst ikväll kan därför ta dom upp från en åttonde till sjätteplats.

Rögle har haft svårt att få ett etablerat spel i motståndarnas försvarszon. Det blir ryckigt och de ojämna prestationerna från spelarna har gjort att det gått trögt. Djurgården har också spelat ganska ojämnt men har en betydligt högre lägstanivå.

Rögles trupp är helt skadefri medans stockholmarna har några namn på skadelistan.  JVM-backen Adam Ollas Matsson spelar inte i kvällens match efter skadan han drog på sig under turneringen i Finland. Han fick en fraktur på tre ställen i vaden och kommer att vara borta i fyra-sex veckor. Den assisterande Djurgårdskaptenen Alexander Fällström drog på sig en hjärnskakning i mitten på November och kommer inte till spel ikväll.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från betsson.com
Rögle, 2.55
Oavgjort, 4.20
Djurgården, 2.34

Mitt tips: Vinst Djurgården

Djurgården spelar för att ta sig upp på slutspelsplats medans Rögle känns ganska avhängda. Det kommer med all säkerhet vara två taggade lag men eftersom Djurgården har mer att spela för är min känsla innan matchen att det kommer vara ett snäppet vassare Djurgården vi får se idag.

Karlskrona HK - Färjestad BK

Matchstart 19.00 @ ABB Arena Karlskrona 

Superjumbon Karlskrona tar emot sjundeplacerade Färjestad. Spelar ingen roll om Karlskrona spelar hemma eller borta, de vinner inte ändå. Det är tråkigt att det ska vara ett lag i SHL som är såpass långt efter alla andra. De har lyckats ta 12 poäng på 30 matcher. Ett snitt på 0.4 poäng per match. De har 17 poäng upp till MODO och 23 poäng upp för att undvika kval. Säsongen hann inte gå till juluppehåll innan det var klart vilket ett av kvallagen skulle vara.

Färjestad förlorade senast hemma mot Skellefteå och såg inte speciellt engagerade ut. Den nonchalanta inställningen kostade värmlänningarna viktiga poäng och de är ett av lagen som jagar slutspelsplats.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från betsson.com
Karlskrona, 4.05
Oavgjort, 4.85
Färjestad, 1.66

Mitt tips: Vinst Färjestad

Egentligen behövs ingen motivering bakom mitt val av spel i denna matchen. Färjestad är fyra fem steg bättre än Karlskrona och ska de ha en chans att vinna måste Färjestad spela riktigt dåligt samtidigt som Karlskrona gör en av sina bästa insatser för säsongen.

 

 
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback