Reklam

Sheffield Steelers - Timrå: 2 (-2,5)

Matchcenter
19 augusti 2018 at 18:00 - Hockey, Club Friendlies
19 aug 2018 at 11:07 (Uppdaterad 19 aug 2018 at 20:34) 19/08
59
0

Träningsmatch

Chance (1-X-2) including handicap: 45-0-55%
Spelvärde: 106,15%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-4
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Dubbelmöte mellan Sheffield Steelers - Timrå IK. Lagen möttes så sent som igår där Timrå var det bättre laget och vann med 2-0.
Nu möts lagen igen inom 24 timmar. Ny svensk seger att förvänta.

En mellanperiod som säkrade segern för Timrå under första mötet. En tidigt mål i mellanakten bröt dödläget och efter det kom även 2-0 för medelpadingarna. Ett resultat som stod sig resten utav matchen och föga förvånande att Timrå skulle stå som segrare.

Vad talar för en komfortabel Timråseger:
► 
Seger i första mötet. Ett möte som till större delen bestod av utvisningar och två lag som saknade disciplinen till fullo.
Timrå visade där upp sin fina effektivitet i powerplay och gjorde bägge målen i den spelformen, samt att laget fortsätter att imponera i spelet med färre spelare på banan. Förra säsongen var laget Hockeyallsvenskans bästa lag i boxplay.
► Engelsk hockey är ingen stor hockeynation. Ligan är tämligen ung och Sheffield Steelers likaså. Klubben bildades 1991 och har hunnit tagit fem ligatitlar sedan starten. 
Däremot är spelet utanför dom brittiska öarna inget att önska med exempel på Champions Hockey League där brittiska lag till större delen är en slagpåse medan svenska lag nästan alltid vinner turneringen.
► Leksand besegrade Sheffield med hela 7-0 under föregående vecka. Leksand är ett svagare lag än Timrå och kunde ändå vinna med stora siffror. Timrå har en SHL-trupp och mot engelskt motstånd ska det bara bli seger, trots att det är träningsmatch.
► Medelpadingarnas defensiv. Den är nyckeln till att SHL-kontraktet ska bibehållas under säsongen 2018-2019. 
Det var just försvarsspelet som föranledde till att Timrå tog steget upp till SHL och laget har värvat in målvakten N. Svedberg för att visa att det är försvarsspel och målvakterna som fokus kommer hamna på.

Vad talar emot:
► 
Resan för Timrå är mer än bara träningsmatcher. Laget är i England för teambuilding vilket kan föranleda till att fokuset hamnar mer på att knyta ihop en bra grupp än att prestera på isen och matchen istället ses som träning.
► Revanschladdat Sheffield som även spelar på hemmaplan. Laget har blivit nollat i två raka matcher mot svenskt motstånd och kommer gå för att göra mål och försöka vinna matchen då seriepremiär står för dörren. 

Ett svenskt lag som spelar i SHL ska vinna komfortabelt mot vilket engelskt motstånd som helst. Det spelar ingen roll att det är dom mesta mästarna på andra sidan isen. Svensk hockey är så mycket bättre än brittisk. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback