advert

Sevilla - Dinamo Zagreb

2 november 2016 at 21:45 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


Vi tar oss till Ramon Sanchez Pizjuan i afton för att kika till när Sevilla kan säkra avancemang i Champions League genom att besegra gästande Dinamo Zagreb. Stor dominans från spanjorerna trots "bara" en uddamålsvinst på bortaplan och skillnaden borde vara större på spansk mark. Jag lutar mig mot ett handikappspel på hemmalaget som känns riktigt bra på förhand!

Sevilla har haft en riktigt fin start på säsongen då laget finns med i toppen av La Liga och även är väldigt nära vidare avancemang i Champions League. En andraplats i Grupp H just nu, på samma poäng som Juventus, innebär att båda lagen är klara för avancemang vid segrar idag. Givetvis väldigt skönt att ha det klart redan när två omgångar återstår och det är en chans som jag inte tror att Sampaoli kommer laborera med, utan han trycker nog ut en väldigt stark elva här för att avgöra detta i tid. Jag såg delar av matchen mot Dinamo på bortaplan och även fast siffrorna stannade vid 1-0 till Sevilla så var det stor dominans från spanjorerna som borde gjort en 3-4 mål framåt. Som vi alla vet är Sevilla ett betydligt bättre lag på hemmaplan så jag förväntar mig en minst lika stor dominans i spelet idag och när man susar fram längs kanterna så tror jag att gästerna får det otroligt svårt att hänga med.

Kikar vi till skadeläget hos Sevilla så saknas Nasri, Pareja, Fernandez, Tremoulinas och Krohn-Dehli på grund av skador. Nasri gjorde målet i Kroatien och är självfallet ett avbräck framåt, men mot den här typen av motstånd så tror jag att Sevilla klarar sig mycket bra ändå med en fin bredd i det offensiva.

Dinamo Zagreb parkerar som jumbo i Grupp H och med noll inspelade poäng så blir det nästintill omöjligt för vidare spel i turneringen och det är heller inte särskilt troligt att det blir någon tredjeplats som innebär spel i Europa League. Laget är helt enkelt för dåligt och det tycker jag vi sett i tre raka matcher nu. Förvisso hade man två bollar i ribban i premiärmatchen mot Lyon (0-3) men det var i ett skede av matchen där Lyon slappnade av med en 3-0 ledning på kontot. Dinamo skapade inte mycket i anfallsväg mot Juventus (0-4) och inte heller i senaste matchen mot Sevilla (0-1) skapades det särskilt mycket framåt, och då var ändå dessa två matcher på hemmaplan där man ska vara en smula mer offensivt. Jag tror inte man sätter dit någon boll idag och fortsätter man visa upp samma usla försvarsspel så kan detta rinna iväg.

Hos gästerna så sätter vi frågetecken för Marko Leskovic, Ivan Fiolic och Domagoj Antolic till dagens match. Inga större avbräck dock då dessa herrar spelat ganska sparsamt under säsongen.

Detta ska vara kattens lek med råttan och jag har svårt att se Sampaoli och hans mannar komma in med någon underskattning här. Sevilla kan bli klara för avancemang idag, om Juventus gör sitt mot Lyon, och det är en chans som jag inte tror man bränner. Detta vinner Sevilla och jag tror det kan bli stora siffror till slut, så därför spelar jag Sevilla -1,75. Jag gör det till 1,86 hos ComeOn och en insats strax över medel åker in!

/[email protected]
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback