advert

Sevilla - Atletico Madrid

23 oktober 2016 at 18:15 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


Toppmöte på Ramon Sanchez Pizjuan under söndagen då tabelltrean Sevilla gästas av serieledande Atletico Madrid. Tuff och tät match att vänta, och då väntar jag även på något som brukar dyka upp frekvent när dessa lag drabbar samman, nämligen en hel del varningar. Kortlinan känns givmild här!

Börjar vi med att kika till lagens kortsnitt den här säsongen så har Sevilla ett snitt på ungefär 2,5 kort per match samtidigt som Atletico ligger på väldigt låga 1,5 kort per match. Ett ganska normalt snitt på Sevilla samtidigt som jag tycker att det finns en vettig förklaring för det låga snittet hos Atletico. Det är ju nämligen så att Atletico vunnit flera matcher med stora siffror och då blir det ganska avslaget ute på planen. När man stött på lite tuffare motstånd i form av Barcelona och Valencia så ser vi att Atletico drar på sig betydligt fler varningar.
Ser vi tillbaka på fjolårets två ligamöten lagen emellan så klev den över 6,5 vid båda gångerna och just detta möte har en tendens att balla ur när det kommer till det fysiska spelet. Räknar vi ihop varningarna från de fem senaste matcherna lagen emellan så ligger vi på ett skyhögt snitt på 9,5 kort. Jag tror inte att något av lagen springer iväg resultatmässigt i den här matchen och då blir det krig och heta känslor hela vägen in på målsnöret.

Det sista vi ska gå igenom är domaren i denna match, som heter så mycket som Juan Martínez Munuera. Han har inte dömt några tyngre matcher den här säsongen men ligger ändå på ett snitt på 6 kort per match. Faktum är att han redan varit på Sanchez Pizjuan en gång den här säsongen och då viftade han upp 9 gula och 1 rött kort. Han är en relativt färsk domare och sådana domare brukar få lite problem i de hetare matcherna.

Över 6,5 som linan ligger på hos Bet365 känns givmild här och vi testar därför en medelinsats på spelet och hoppas det regnar kort under söndagen.

/[email protected]
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback