Annons

Sebastian Baez - Pedro Martinez: 2 - Speltips

4 januari 2023 at 09:30 - Tennis, Indien - Pune
3 jan 2023 at 17:31 (Uppdaterad 4 jan 2023 at 12:06) 03/01
84
+1
Chans (1-2): 42-58%
Spelvärde: 110,20%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 8/10
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Om man vunnit en match på sina 14 senaste turneringar. Man är ju inte formstark i alla fall. Så mycket kan man säga.

Det har säkert hänt tidigare men det är ju inte direkt vanligt att man förlorar första omgången i 13 av 14 turneringar men det gjorde Baez under andra halvan av 2022. Och det var inget konstigt med det alls. Han var verkligen komplett värdelös.

Lite handlade det också om att han spelade på hardcourt. Han är bedrövlig på hardcourt, något som är lite märkligt. Han gjorde en jättefin hardcourtturnering i juniorslutspelet för ett drygt år sen. Där är det snabb hardcourt till och med. Och jag tycker egentligen han har ett spel som skulle kunna funka på hardcourt men han har en svag serve och hans backhand är inte bra. Då är det svårare på hardcourt än på grus där han kan använda sin forehand mer.

Uppehållet talar så klart till hans fördel. En bra eller dålig form överlever sällan vintern. Men samtidigt, kan kliver ju inte in på banan här med något självförtroende direkt och man måste också se hans siffror på hardcourt. Han har vunnit 20% av sina matcher på hardcourt på atp-touren. Det är hemska siffror.

En lite bökig motståndare att möta här också om man saknar självförtroende. Martinez är en riktig gnetare som inte ger bort någonting överhuvudtaget. Lika bra på hardcourt som på grus och lika bra varje vecka skulle jag säga. Han håller sin nivå, varken mer eller mindre. Som jämförelse vinner Martinez 40% av sina matcher på hardcourt på atp-touren.

Jag tror folk går vilse i rankingdjungeln här. Man ser att Baez är 20 platser före Martinez, tänker att han kanske hittat formen här nu, och så blir oddsen jämna. Det tycker jag är fel, för även om Baez formsvacka nu är över skulle jag säga att hans nivå på hardcourt är så pass oklar att Martinez ändå blir favorit här. 

Börjar det bli tjatigt med Baez svaghet på hardcourt? Jag ska bara dra en sak till som är lite kul. Han hade en riktigt bra challengerkarriär där han under ett drygt år vann jättemånga matcher. Hur många matcher spelade han på hardcourt under sin tid på challengertouren? En, och den förlorade han. Jag tror inte han gillar hardcourt riktigt.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback