Reklam

Scott Donaldson - Luca Brecel: 1

6 augusti 2018 at 13:30 - Snooker, Ranking Events
4 aug 2018 at 20:21 (Uppdaterad 13 mar 2019 at 14:31) 04/08
28
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 115,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 4/10
Hit/Miss:
Bet365 Spela nu hos Bet365

Scott Donaldson är en av formspelarna just nu. Han spelade överraskande bra i Riga och vann två gånger 4-3 mot Noppon Saengkham respektive Robin Hull. I tredje rundan blev det respass mot Craig Steadman, i en match där bägge spelarna vek ned sig när de fick smak på turneringsframgång.

Luca Brecel slog Allan Taylor i första rundan, innan han åkte ut mot Mark Davis. Förlusten i sig är anmärkningsvärd, att han endast förmådde ett 50-break på tolv frames ganska ruttet, men spelet, det var nog ändå det värsta. Jag var tvungen att gå tillbaka lite och titta i matchprotokollen för att verkligen se hur illa det är med belgaren. Och det var värre än jag trodde: Brecel har bara vunnit 5 av 19 matcher i år. Han har mycket att bevisa för att etablera sig inom de 32 bästa på världsrankingen och upprätthålla de poäng han skramlade ihop under förra hösten och vintern.

Donaldsons spel bör passa bra mot den Brecel som ställer upp dessa dagar. Skotten gör få poäng och vill ha tajta frames, det vill säga raka motsatsen till Brecel, som när han var ungdom och junior räknades som underbarnet som skulle ta över efter Ronnie O'Sullivan. Offensiv pang-pang-snooker ska det vara, det finns en anledning till att han presenteras som "The Belgian Bullet".

Spelarna har mötts tre gånger och Brecel har 2-1 i inbördes möten. Noterbart är dock att det ena mötet var en shootout-match, det vill säga endast match som avgörs i ett (1) frame (på tid). Den andra segern kom 2012, när bägge spelarna var juniorer.

Brecel är ur slag och Donaldson på väg uppåt, men grundkapaciteten talar för belgaren. Jag landar i att en slantsingling känns mindre 50/50 än den här matchen och finner då värde i priset på Donaldson.

Spelet är Scott Donaldson att vinna matchen.

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback