Reklam

Sandviken - Åmål: 2

2 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 2
1 mar 2018 at 22:35 (Uppdaterad 3 mar 2018 at 09:29) 01/03
75
0

Playoff till hockeyettan

Chans (1-X-2): 30-17-53%
Spelvärde: 113,95%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-5
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Playoffet från de västra serierna fortsätter på fredagskvällen där jag fastnat för åtminstone ett odds. Åmål reser till Sandviken för att försöka avgöra och därmed bli klara för kvalserien. Något jag tror att man kommer att lösa.

Åmål vann C-serien med bravur och fick bästa möjliga motstånd i första playoffrundan. Alfta körde man först över hemma med 9-3 för att sedan avgöra på bortaplan med hela 1-8. Klasskillnad rakt igenom och man fick Sandviken i den sista rundan innan kvalserien. Åmål har jag under hela säsongen inte gillat på något vis, men det är nog för att jag inte gillar deras sätt att spela ishockey. Åmål har väl egentligen allt. Man har spetskompetens, ett bra försvarsspel och framförallt så utnyttjar man sina kvalitéer på det bästa sättet genom att spela väldigt smart.  Åmål vann match ett under onsdagskvällen med 4-2 efter att man avgjort i öppen kasse. Matchen var väl ganska jämn, men när det väl kom till chanser så ska det ha synts Åmål var det kanske lite vassare laget. Man hade bra kontroll innan på Sandviken och det kändes egentligen aldrig som att de var nära seger. Sandviken kom på plats tre i A-serien bakom både Malung och Strömsbro. Man är ett offensivt lag som är rätt duktiga framåt, men samtidigt har man också lite brister bakåt. Jag tror att matchbilden kommer passa Åmål galant och med tanke på Åmåls spetskvalité så tror jag att man bör kunna få en hel del målchanser. Får Åmål bara minst lika mycket chanser som senast så gör man fler än fyra mål och då kommer det såklart bli svårt för hemmalaget att vinna. Sandviken är okej, men jag tror att Åmål är starkare rakt igenom.

Talar för spelet

  • Spetskompetensen framförallt. Åmål har tre spelare som stod för totalt 198 poäng under grundserien. Dessa är brutalt bra. Evan Allen och Max Shuart är utan tvekan de bästa spelarna jag sett på den här nivån och då har jag varit aktiv väldigt länge. Poänglösa under första matchen konstigt nog, men de blir det garanterat inte igen.
  • Jag tror matchbilden kommer att passa Åmål perfekt. Sandviken kommer att föra spelet misstänker jag och Åmål är grymt smarta och utnyttjar det bra. Man är sylvassa i kontringarna och kommer att kontra sönder dem.
  • Åmål fyllde på i transferfönstret med Pelle Hedlund från Grums bland annat. En målskytt av rang och har redan bidragit med sex mål på sina tre första matcher.

Talar emot spelet

  • Den långa resan är såklart inget som talar för Åmål. En fredag och en lång resa i buss är såklart segt och det gäller att de är med från start.
  • Sandviken är starka hemma. Även fast jag tror att det kommer passa Åmål bra så ska man ändå ha det i åtanke. Sandviken plockade ändå 33 av  42 möjliga poäng på hemmaplan.

Jag väljer det här spelet mycket pågrund av att Åmåls importer är otroligt bra. Allen och Shuart gick poänglösa i första matchen, vilket måste vara första matchen på hela säsongen, typ. De revanscherar sig och Åmål vinner under ordinarie tid. Oddset finner ni som vanligt på Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback