Reklam

San José Sharks - Nashville Predators

30 april 2016 at 06:35 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Två lag som båda överraskat positivt såhär långt

Nashville slog ut Anaheim med 4-3 i matcher. Något jag själv inte trodde att laget hade kapacitet till att klara av. Men de bevisade raka motsatsen och tog sig rättvist vidare till den andra rundan i slutspelet. San José är ett lag som spelar en underhållande ishockey. De har många riktigt duktiga spelare men har under några år haft alldeles för dålig bredd. De hade två bra år, 09/10 och 10/11 där laget tog sig till konferensfinal båda gångerna. Efter det har den bästa placeringen varit i den rundan man befinner sig i nu.

Inget av lagen saknar någon av sina nyckelspelare så det är två fulla trupper som ställer upp för spel inatt. Shea Weber som hade ett tufft slutspel förra säsongen där han blev skadad har spelat otroligt bra hittills. Den storväxte backen och lagkapten har gjort fem poäng på sju matcher och leder den interna poängligan tillsammans med Colin Wilson. Ska Nashville kunna ta sig ännu längre måste de börja ta till vara på de chanser som fås. De hade problem med det under förra matchserien men tack vare storspel av målvakten Pekka Rinne kunde man tillslut knyta ihop säcken. Soekare som James Neal, Roman Josi och Filip Forsberg måste ta ytterliga några kliv och prestera bättre än vad de gjort.

Brent Burns är den spelare i San José som utmärkt sig mest under hela säsongen. Han stod för personligt rekord med 27 mål och 48 assist på 82 matcher i grundserien. Hittills har han gjort åtta poäng på fem slutspelsmatcher och han verkar inte stanna av i sin produktion. Med 27 fullträffar från blålinjen blev han den backen som gjorde flest mål och är en het kandidat till att utses som ligans bäste back.

Om kvällens match

San José har hemmafördel i matchserien och går för att tidigt koppla grepp om matchserien. Något man gjorde på ett exemplariskt sätt mot Los Angeles under förra slutspelsrundan. Det som talar för Nashville är att de fortfarande är uppe i matchtempo och har spelat två matcher mer än vad San José gjort.

Jag tror att Nashville kommer vara det lag som går ut hårdast men att San José kommer hitta ett sätt att ta sig in i matchen och tillslut vinna efter full tid.

[bookmaker_bonus id=36]

Nattens odds hittar vi hos 24hBet som erbjuder sina spelare 2.00 gånger pengarna om San José vinner. Samma spelbolag har satt Nashville till oddset 3.20. Jag har valt att spela San José som vinnare även om Nashville nyss slagit ett av favoritlagen. De kan lätt bli att man slappnar av lite om man stått för en sådan prestation laget gjort och något som kommer straffa sig. Matchresultatet blir 4-2 efter att Brent Burns gjort 1+2.
Feedback