advert

Roma - Sampdoria

19 januari 2017 at 22:00 - Fotboll, Italien - Coppa Italia
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Det har varit målrika matcher i alla 8-delsfinaler av Coppa Italia och när nu Roma tar emot Sampdoria i den sista 8-delsfinalen så tror jag inte på något trendbrott. Två offensiva lag och det ska avgöras här ikväll. Båda kommer rotera en aning och det lär bli målrikt som senast dessa möttes, 3-2 då.

Roma må ha två raka 0-1-segrar i bagaget men det är på bortaplan, och visst är det inte direkt några normala 0-1-segrar där man gör ett mål och ställer fram bussen, det fanns helt klart chanser till fler mål från båda håll i dessa matcher. Men nu är det dock hemmaplan och där brukar det vara en strategi, tuta och köra. Vilket brukar vara lyckosamt oftast då man ju är ett offensivt starkt lag. Man har tagit ut en rätt bra trupp, däremot sp lär det ju bli en del rotation i startelvan såklart. Men offensivt så finns det bra bredd i form av Dzeko, Perotti, El Shaarawy, Totti osv och oavsett vilket lag tränare Spalletti ställer på plan så kommer det vara tillräckligt bra för att göra minst 2 mål tänker jag. defensivt så lär Alisson starta i mål och det sägs att bland annat Vermaelen kommer vara en av backarna, ett orosmoln i mitt tycke, överskattad back.

Man möter ett Sampdoria som i sin tur också är ett lag som har bra offensiv, och trots att man i de senaste två hemmamatcherna gjort 0 mål så är det tillfälligheter då man haft massor av lägen men bara inte haft marginalerna med sig. På bortaplan var det dock längesen man gick mållösa. Faktum är att man endast lyckats bomma att göra mål i 1 av 10 matcher denna säsong. Det var borta mot ett defensivt starkt Bologna. Längst fram har man tre spelare som sticker ut och det är Schick, Quagliarella och Muriel och vi lär få se två av dom starta ikväll. Defensivt så har man mittfältaren Barreto skadad, likaså backen Sala och målvakten Viviano. Sen tycker jag inte att defensiven är något man hänger upp i granen direkt, rätt svag överlag vilket ofta syns när man möter offensivt skickliga lag som Roma. Och eftersom det är en cupmatch finns det inget att förlora. Senast man mötte Roma var i september då var man bra och ledde med 1-2 tills Roma vände och vann med 3-2. Det lär bli något liknande i resultat denna kväll också.

Tror alltså att vi återigen får se en målrik match, likt alla andra 8-delsfinaler hittills. Jag spelar Över 2.5 + Båda lagen att göra mål till ett odds på 1.90 hos bet365. Insatsen hamnar strax över medel. Avanti!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback