Reklam

Roma - Real Madrid

16 februari 2016 at 17:31 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Datum: 17/2-2016

Tid: 20:45

Plats: Stadio Olimpico, Rom

Det är andra speldagen i Champions League åttondelsfinalerna. Real Madrids Zidane gör debut som tränare i Champions League, själv vann han den 2002 tillsammans med andra galacticos i laget. Roma har för första gången nått så här långt sedan 2011. Spalletti gör också debut med sin nya klubb i Champions League, det är andra gången han tränar huvudstadslaget. Efter Rudi Garcia fått sparken har laget endast förlorat en match. Det kommer vara fullfart framåt för båda lagen.

Roma har med Spalletti endast förlorat en match. Man kommer till Real matchen med fyra raka vinster. Efter att ha hamnat med lika många poäng som Bayer Leverkusen men med fördel i inbördesmatcherna gick man vidare till slutspelet. Roma var det enda laget som förlorade mot BATE i gruppen. Bästa matchen spelade man mot Barcelona hemma och lyckades få med sig ett kryss. Nu med ny tränare och nya spelare som Stephen El Shaarawy har laget fått nya krafter. Spalletti vet exakt vad som kommer krävas av hans spelare för att kunna få ett bra resultat. Man kommer försöka göra allt för att inte släppa in ett mål. Bortamål väger så mycket i dessa matcher att för att ha en chans måste man hålla nollan.

Real Madrid har haft en hyfsad form med Zidane som huvudtränare. Ett poängtapp kom mot Betis när man kryssade på bortaplan. Annars har man tagit fullpott i alla resterande matcher. En tredjeplats i ligan och tidigt uttåg efter fusk i Copa del Rey, gör att Zidane förmodligen fokuserar mer på Champions League än ligan. Med större chanser att titeln i denna turneringen kommer Zidane se till att mönstra med bästa elva och avsluta matchen i Rom. Returen vill man nog rotera på och vara säkra på avancemang. Bale och Pepe är fortfarande skadade och precis som i ligamatchen så kommer förmodligen James och Varane ersätta de. James visade framfötter och hamnade i målprotokollet, mindre bra gick det för Varane som bjöd på ett mål och drog på sig ett rött kort. Marcelo har tränat under veckan med truppen, sena tester kommer säga om han får grönt ljus för spel. Annars är det egentligen det enda problemet Zidane har, vänsterbacksplatsen kommer säkert förstärkas i sommar. Men just nu när Marcelo går sönder så har man ingen ersättare. Sist vikarierade Carvajal på den positionen, tidigare har Danilo spelat där.Det är högt odds på fulltids vinnare. Roma går att backa för 4.30, ett kryss för 3,90 och Real vinst ger 1.80 gånger pengarna. Real är det bättre laget och ska kunna slå Roma hemma. Frågan är om inte Spalletti har en överraskning till Zidane och låser spelet ordentligt. Bortaspelet har inte varit speciellt bra hos Real och man hade problem mot Granada och Betis. Jag tror att Roma har en chans att skrälla här och tipsar om att spela på dubbelchans 1x hos Betsafe som ger 2.00 gånger pengarna.
  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback