advert

03/03, Roma - Fiorentina

Tor 3 mar 2016 at 23:20 - Fotboll, Italien - Serie A
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Det är den 28 omgången som ska spelas av. Imorgon kväll är det dags för omgångens första match. Roma får ta emot Fiorentina och i potten ligger en Champions League plats. Båda lagen har skramlat ihop 53 poäng. För närvarande är det Roma som ligger på tredjeplatsen tack vare bättre målskillnaden. Det är en match som båda lagen vill vinna samtidigt som man absolut inte kan förlora. Serie A har bara tre Champions League platser, Juventus och Napoli har dragit ifrån de andra lagen och tagit grepp om två av de tre platserna. Efter den här omgången är det bara 10 omgångar kvar. Roma har något tuffare spelschema än Fiorentina. Milan, Inter och Napoli väntar i de 10 omgångarna för Roma och en vinst är ett måste imorgon kväll. Matchen spelas 20:45 den 4 mars på Stadio Olimpico

Roma har vunnit sex ligamatcher i rad sedan förlusten mot Juventus. Spellettis återkomst har visat sig ge större effekt än var själva ledningen trodde. Värvningen av El Shaarawy från Monaco har gjort att Romas framtid vände 180 grader. Från att ha tappat hoppet om Champions League till att bli trea på sju matcher. El Shaarawy har varit en bidragande faktor och har 4 mål på senaste fem matcher. Han slog till två gånger om i helgen mot Empoli. Pjanic gjorde ett mål också och man vann matchen med 3-1. På hemmaplan har man varit riktigt riktig vassa. Endast en förlust på 13 hemmamatcher, vilket gör Roma till ligans tredje bästa hemmalag. Dock har Roma förlorat mot de två stora lagen man har stött på med Spalletti. Både Juventus och Real Madrid vann och nollade Roma. Salah som tidigare var utlånad hos Fiorentina kommer möta sin gamla klubb ännu en gång. I första mötet var Salah en av målskyttarna men valde att inte fira. Den matchen slutade 2-1 till Roma.Fiorentina kryssade senast mot Napoli. Man tog ledningen men det varade inte länge, Higuain kvitterade i princip direkt efter och resultatet höll sig till slutsignalen. Krysset gjorde så man tappade tredjeplatsen till Roma. Fiorentina har nu inte förlorat på sju ligamatcher och Sousa har sagt att man satsar på den sista Champions League platsen. Förra veckan förlorade man mot Tottenham med 3-0 i Europa League, totalt blev det 4-1 till Tottenham. Nu är det alltså bara ligan kvar för Fiorentina och man kommer ge allt. Förutom avstängningen på Zarate finns det inte så mycket för Sousa att oroa sig för. Bernardeschi fick bara göra ett kort inhopp mot Napoli och kommer med all säkerhet att få starta igen. Tello fortsätter att prestera, nyförvärvet som är utlånad från Barcelona har fått förtroende ända sedan han anlände.

En stormatch är alltid en stormatch som jag brukar säga. Lagen som vanligtvis har en dipp höjer sig, spelare som inte varit bra presterar helt plötsligt. Känslan är att mycket står på spel här för att kunna spela på en vinnare. Roma är favoriter hos Betsafe med oddset 2.05. Det lockar men risken är för stor och jag vågar inte riskera för mycket. Ser vi till de senaste fem matcherna lagen har spelat, så har Roma en match där det har varit mindre än tre mål. Fiorentina har två matcher med mindre än tre mål. Över 2.5 mål ger 1.90 och över 3.5 mål har oddset 3.10. Jag väljer att spela över 3.5 mål då båda lagen kommer gå för målen så känns det som det kan rinna iväg.

Kommentarer

Feedback