Reklam

Rögle BK - Färjestad: 1

Matchcenter
8 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
6 mar 2018 at 23:14 (Uppdaterad 9 mar 2018 at 17:35) 06/03
74
0

Ishockey, SHL

Chans (1-2): 48-52%
Spelvärde: 107,04%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Rögle är klart för spel i SHL även kommande säsong. Det blev man efter seger mot LHC under tisdagen. Formen är bra och vi fortsätter tro att Rögle rider på den vågen mot ett formsvagt Färjestad. 2,23 ML på Rögle spelas.

Två raka 1-3 förluster för Färjestad är inget som man kan vara nöjd med. Nu kan laget dessutom vara på väg att tappa hemmaplansfördelen i kvartsfinalerna. Malmö som besegrade FBK under tisdagen skuggar endast en poäng bakom, så Färjestad har verkligen blåslampan mot sig.

Rögle är som ett nytt lag och har en form som är klart ok. Segern under tisdagen gjorde att laget blev klara för spel i SHL 18/19 vilket är starkt med tanke på den starten Rögle hade på säsongen.

Talar för spelet:

 • Hemmaplan, Rögle får njuta av att visa upp sig för hemmafansen och som ett SHL-lag även kommande säsong
 • Pressen, all press på Färejstad som INTE vill tappa topp fyra men just nu är deras trend så pass dålig att det är mycket som talar för någon placering ned i tabellen.
 • Formspelarna. Bröderna Elvenes plockades hem från Oskarshamn, placerades i samma kedja och började producera poäng. Kaptenen Ted Brithén är poängbäst under 2018 och bildar en mycket vass kedja med Ludvig Rensfelt och Edwin Hedberg. Olle Liss hämtades från Pantern, endast gått poänglös i två matcher.
 • Skadorna. Färjestad utan Johan Ryno är ett helt annat FBK. Micke Lindqvist, Sebastian Erixon är två andra nyckelspelare som saknas. Rögle är utan bl.a Sebastian Collberg och Taylor Matson.
 • Boosten. Rögle har fått en boost och extra energi av uppryckningen efter The Abbotts inträde. Laget är poängstarka nu och är klart bättre än vad tabellpositionen visar. Det tillsammans med Färjestads något tveksamma insatser på sistone gör att Rögleseger inte är omöjligt.

 

Talar mot spelet:

 • Det skiljer 25 poäng mellan lagen och FBK har mer att spela för. Det måste givetvis med i beräkningarna.
 • Två raka mot Rögle, de två senaste mötena mellan lagen har gått till FBK, det har iofs varit i Löfbergs Lila. I Lindab vann Rögle årets enda möte.
 • Topp Fyra. Självklart vill FBK landa topp fyra i ligan men de har en mycket svår uppgift här. Men vid seger håller man fortsatt lagen bakom efter sig.

Oddsen stiger något på Rögle efter kvällens matcher. Kanske är det så att man tycker all motivation är på Färjestad. Jag tänker tvärtom här, att FBK har pressen på sig, tveksam form och tunga avbräck mot ett fortsatt hungrigt lag som inte vill vika ner sig för hemmapubliken. Upp mot 3,00 på rak etta är väldigt bra. Vi testar ML 2,23 på Nordicbet istället.

 • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
 • Spel ner till div 5
 • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback