Reklam

Reilly Opelka - Sebastian Korda: 2 - Speltips & Rekar

Matchcenter
3 maj 2022 at 20:30 - Tennis, ATP
Stadium 3
1 maj 2022 at 09:53 (Uppdaterad 3 maj 2022 at 22:15) 01/05
62
+2
Chans (1-2): 37-63%
Spelvärde: 108,36%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 8/10
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Två amerikaner på grus i Madrid. Det andas inte toppmatch direkt men på ett sätt är detta ändå en toppmatch.

Rankad på plats 17 i världen, Opelka. Är han så bra? Tveksamt skulle jag väl säga. Om förutsättningarna är perfekta med fina hardcourtbanor och varmt klimat samt medelmåttigt motstånd hemma i USA kanske. I övrigt? Nja. Tveksamt. 

Här ska Opelka försöka sig på spel på grus. Han är inte oduglig på grus. Han har vunnit nästan 50% av sina matcher på atp-touren på underlaget men det var det där med spel hemma i USA. Han vann faktiskt grusturneringen i Houston nyligen men mycket snabbt grus där, och för Opelkas del är hemmaplan också helt avgörande för att han ska kunna prestera. Han har vunnit fyra turneringar och varit i final i två. Faktum är att en av dessa finaler faktiskt spelat utomlands. Men det var i Kanada, kanske tillräckligt nära för honom. Det är bara att säga som det är. Utanför Nordamerika går det alltid skitdåligt för Opelka. 

Korda var den bästa spelaren i Estoril den här veckan. Han föll mycket snopet i semin mot Tiafoe efter att han egentligen krossat Tiafoe och avgjort matchen innan han föll ihop. Spelet ser mycket bra ut dock och jag skulle säga att Korda tveklöst är en topp-20-spelare just nu.

Korda behärskar grus bra. Stor underlagsfördel för honom här. Sen är det snabb bollflykt i Madrid. Det gynnar servekanonerna. Opelka ska alltså inte ignoreras helt men utgångsbudet är ändå självklart. Det absolut mesta talar för Korda här. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback