Reklam

Real Sociedad - Deportivo Alavés: Över 2,5 Mål

Matchcenter
4 mars 2018 at 18:30 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Estadio Anoeta    Juan Martínez
4 mar 2018 at 12:26 (Uppdaterad 4 mar 2018 at 19:20) 04/03
56
0
Chans (över-under): 60-40%
Spelvärde: 109,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 8/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Estadio Anoeta bjuder in till match under söndagen där Real Sociedad tar emot Deportivo Alaves. La Real på hemmaplan brukar innebära målglada matcher och jag tycker att det luktar målkalas även här.

Real Sociedad har varit en klar besvikelse den här säsongen då laget placerar sig först på en 16:e plats i tabellen 30 inspelade poäng. Med dryga 10 poäng upp till en europaplats så handlar det om att avsluta säsongen snyggt, framförallt inför de egna fansen som inte alls är speciellt nöjda just nu. Det borde öppna för ett mycket offensivt hemmalag i dagens match och i den biten så är Sociedad riktigt starka. 47 gjorda mål är fjärde bäst i La Liga så här långt och till dagens match så får man dessutom tillbaka skyttekungen Willian Jose. Brassen var riktigt formstark innan han åkte på en skada och han tillför så otroligt mycket i anfallsspelet med sin styrka i boxen. Ska vi kika på det defensiva hos Sociedad så kan vi snabbt räkna ut att det är den svaga länken. 47 insläppta mål är en bedrövlig siffra och det är precis så illa som försvarsspelet ser ut allt som oftast. Nu höll de nollan mot Betis (0-0) i senaste omgången men det var mer tur än skicklighet. Här kommer de blotta sin defensiv mycket mer och målvakt Rulli saknas fortfarande, vilket är ett stort minus.

Alaves har fått ett ordentligt lyft efter Abelardos intåg i klubben då de klättrat upp till en 15:e plats i La Liga tillsammans med 31 poäng på kontot. Fyra vinster på de fem senaste omgångarna vittnar om ett formstarkt Alaves och de är definitivt ett annat lag nu jämfört med förra säsongen. Under fjolårssäsongen handlade det mesta om att ligga på rätt sida och sköta det defensiva spelet i första hand, men nu tar de betydligt större risker i det offensiva spelet. Här kommer de ställas mot ett väldigt offensivt hemmalag och då kommer det uppstå fina kontringslägen för gästerna. De straffade Villarreal (2-1) på det sättet i näst senaste bortamatchen och var även nära på att knipa poäng på Camp Nou mot Barcelona (1-2). Men som jag redan nämnt är de inte alls lika starka i det defensiva spelet längre och jag har därför väldigt svårt att se dem hålla någon nolla intakt här. Offensivt avbräck att Munir är avstängd i dagens match men jag tycker ändå att de är mer defensiva avbräck med Vigaray, Alexis och Wakaso borta.

Talar för spelet:

  • Real Sociedad har stora resurser i den offensiva delen och 47 gjorda mål är en siffra som står sig väldigt bra i La Liga. 30 av dessa mål är gjorda på hemmaplan.
  • Lika bra som Sociedad är offensivt, lika svaga är de bakåt. 47 insläppta mål är en bedrövlig siffra och idag kommer de blotta defensiven i jakt på tre pinnar.
  • Alaves är inte alls lika starka i den defensiva delen som under fjolårssäsongen. Å andra sidan är de vassare offensivt och de har fin målform för dagen.
  • Willian Jose är tillbaka hos hemmalaget efter skada och det spetsar till det offensiva ordentligt. 11 mål så här långt och mot ett Alaves som kanske backar hem lite blir han otroligt nyttig.
  • Räknar vi med ligaspel, cupspel och Europa League så har Sociedad spelat väldigt många målglada hemmamatcher denna säsong. Hela 16 av 18 har klivit över 2,5 mål.

/[email protected]

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback