advert

Real Sociedad - Celta Vigo

22 januari 2017 at 19:15 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Match på Anoeta under söndagen och en mycket fin sådan då Celta Vigo gästar Real Sociedad. Två offensivt skickliga lag som båda saknar en del viktiga kuggar i det defensiva idag. Kan det bädda för lite mål?

Real Sociedad placerar sig på en 5:e plats i La Liga och har fortfarande fint häng på en CL-plats med endast två poäng upp till Atletico Madrid. Men det gäller att plocka trepoängare för att utmana Atletico Madrid på allvar så vi kan nog räkna iskallt med att La Real går hårt för vinsten idag. Formen är fin med tre vinster på de fyra senaste omgångarna men spelet på hemmaplan har varit lite tveksamt på slutet, speciellt det defensiva. Man blev ordentligt straffade mot Sevilla (0-4) senast och gången innan det släppte man in två mål mot Valencia (3-2) trots vinst. Det defensiva ser inte alls lika stabilt ut längre och till dagens match så har man dessutom en del avbräck i de bakre ledet.

Kikar vi till skadeläget hos Sociedad så saknar man idag Gonzalez, Martinez, Bergara, Agirretxe och Bautista. Vidare så stryker vi även Illarramendi som är avstängd efter fem gula kort. Största avbräcket är utan tvekan Illarramendi som balanserar upp hela mittfältet på ett fint sätt. Utan honom så tror jag helt klart på lite mer vilda västern där ute.
Celta Vigo har varit lite upp och ner den här säsongen och placerar sig på en 8:e plats i tabellen just nu. Laget har häng på europaplatserna men det gäller att laget fortsätter plocka vinster om man ska bjuda upp till kamp där. Med andra ord så lär inte heller Celta Vigo vara intresserade av ett oavgjort resultat idag. Formen är på topp med två raka ligavinster på kontot och dessutom så passade man på att besegra Real Madrid (2-1) på bortaplan i Copa del Rey tidigare i veckan. Offensivt så är detta ett mycket skickligt lag med Iago Aspas i spetsen men defensivt så är jag inte lika imponerad av laget. Kikar vi till de 10 senaste ligamatcherna så har man faktiskt släppt in mål i 9 av dessa. Dessutom så brottas man med defensiva bekymmer inför dagens match.

Hos gästerna stryker vi idag Wass, Marcelo Diaz, Jonny, Beauvue samt målvakt Ruben Blanco som alla går skadade. Jonny är i mina ögon en av ligans absolut bästa ytterbackar så det tycker jag är ett riktigt tungt avbräck. Men även Wass och Diaz är tunga avbräck defensivt då dessa två är startspelare på mittfältet. Nu blir det lite mer offensivt krut ute på planen och det passar utmärkt för överspelet.
Två lag som inte är intresserade av ett oavgjort resultat och som dessutom brottas med en del defensiva bekymmer inför dagens match. Det ska även nämnas att båda dessa lag spelat cupmatch i veckan och det lär slita mest på det defensiva där bredden inte alls är lika bra. Jag tror vi bjuds på mål här och spelar därför över 2,5 mål till 1.79 hos Unibet. Insatsen får ligga på strax över medel!

/[email protected]
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback