Reklam

Real Sociedad - Celta de Vigo: Draw no bet: 2

Matchcenter
21 januari 2018 at 18:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
Estadio Anoeta    Antonio Mateu
20 jan 2018 at 00:28 (Uppdaterad 21 jan 2018 at 20:30) 20/01
66
0

Chans (1-X-2): 38-36-26%
Spelvärde: 114,00%
Lägsta spelbara odds: 2,46
Units: 5/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Trevligt möte på Estadio Anoeta under söndagskvällen då Real Sociedad gästas av Celta Vigo. Hemmalaget har seglat upp till stora favoriter i den här matchen och det tycker jag är väldigt märkligt sett till vad lagen presterat denna säsong. Högt odds som måste synas!

Real Sociedad har inte alls presterat som förväntat den här säsongen då laget placerar sig på en blek 15:e plats i tabellen. Endast sex poäng upp till en europaplats men samtidigt så har man bara sju poäng till godo på Deportivo under strecket. Formen är svag med två raka förluster och det senaste nederlaget mot Barcelona (2-4) tog nog hårt både fysiskt och psykiskt. La Real hade ledning med 2-0 och så långt så dominerade man faktiskt mot serieledarna. Men så fort de tappade orken och slarvade i passningsspelet så föll de ihop som ett korthus. På hemmaplan har Sociedad ett blekt facit på 3-3-4 och det tycker jag beror på att man blir lite väl offensiva inför de egna fansen. Försvarslinjen är inte stabil och då blir man straffade mot kontringsskickliga lag. Kikar vi till skadeläget så ser det ut som att både David Zurutuza och Inigo Martinez missar söndagens match och det är två tunga avbräck.

Celta Vigo har också gått lite halvknackigt den här säsongen då laget placerar sig på en 12:e plats i tabellen, två pinnar framför Real Sociedad. Det blåser dock positiva vindar hos gästerna som har två segrar och ett kryss på de tre senaste matcherna. Två fina bortasegrar mot Deportivo (3-1) och Levante (1-0) samt ett oavgjort resultat på hemmaplan mot Real Madrid (2-2). Celta Vigo är ett lag som trivts bäst på bortaplan den här säsongen och det förvånar mig inte särskilt mycket. Man har inget större försvarsspel att skryta med men framåt har man ett gäng väldigt kontringsskickliga spelare och det brukar räcka långt. Celta Vigo har även gjort mål i samtliga bortamatcher i ligaspelet denna säsong. Kanske kan de även få ett uppsving i det defensiva efter den hållna nollan senaste. Inga större avbräck hos gästerna som dessutom är ute ur cupen och kunnat ladda batterierna hela veckan.

Talar för spelet:

  • Sociedad har inte alls imponerat på hemmaplan den här säsongen där man oftast blir lite väl offensiva. Det kan Celta Vigo dra nytta av med ett sylvasst kontringsspel.
  • Självförtroendet kan inte vara på topp hos hemmalaget som har två raka förluster på kontot. Desto bättre självförtroende hos Celta Vigo som samlat sju poäng på de tre senaste.
  • Sociedad ser ut att få klara sig utan både Inigo Martinez och David Zurutuza i den här matchen. Celta Vigo har inga större bekymmer inför söndagens match.

Den här matchen känns betydligt mer öppen än vad oddsen vill ge sken av. Celta Vigo har ett starkt kontringsspel och det tror jag kan räcka långt här. Vi spelar gästerna och plockar tillbaka insatsen vid ett oavgjort resultat.

/[email protected]

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback