Reklam

Real Sociedad - Athletic Club: Över 2,5 Mål

Matchcenter
28 april 2018 at 16:15 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Estadio Anoeta    Jose Sanchez
28 apr 2018 at 10:23 (Uppdaterad 28 apr 2018 at 17:26) 28/04
41
0
Chans (över-under): 57-43%
Spelvärde: 110,58%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 7/10
Hit/Miss:
Betser Spela nu hos Betser
Lördagens La Liga bjuder på ett baskiskt derby då Real Sociedad tar emot Athletic Bilbao hemma på Anoeta. Två lag som placerar sig i mitten av tabellen och därför tror jag att vi kommer bjudas på en underhållande match med många chanser åt båda håll.

Real Sociedad har inte haft någon större lycka den här säsongen då laget placerar sig på en 11:e plats i tabellen med 43 inspelade poäng. De har ett tillräckligt bra lag för att kunna slåss om en europaplats men det blir otroligt svårt att nå detta med endast fyra omgångar kvar av säsongen. Hur som helst så är det endast seger som räknas här och det blir extra viktigt när det är derby inför de egna fansen. Därför kan vi räkna med ett offensivt hemmalag i den här matchen och där är de riktigt giftiga. Mållösa i senaste omgången mot Malaga (0-2) förvisso men där vilades både Willian Jose och Oyarzabal från start. Dessa två lär utan tvekan finnas med i dagens startelva. Defensivt ser det dock inte lika bra ut hos Sociedad, även fast de hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna. Det är oftast väldigt virrigt och med en offensiv taktik idag så kommer de blotta sig bakåt.

Athletic Bilbao har precis som Sociedad haft en ganska svag säsong då laget placerar sig på en 14:e plats i tabellen med 40 inspelade poäng. Fortfarande en liten möjlighet att nå europaspel nästa säsong men då är det endast seger som gäller i dagens derby. Det utgångsläget spelar i och för sig mindre roll, då Athletic är ett lag som alltid spelar en offensiv fotboll och går för seger. Fin poäng i näst senaste omgången borta mot Real Madrid (1-1) men runt den här matchen har de två mindre smickrande förluster mot bottenlagen Deportivo (2-3) och Levante (1-3). Mot Real Madrid var de ganska samlade i det defensiva spelet men mot lite sämre motstånd så är det inte alls samma fokus på försvarsspelet, och det har man blivit straffade för. Med tanke på tabelläget så tror jag inte att Athletic kommer backa hem något i den här matchen, en poäng är de inte alls intresserade av och det borde ge oss en trevlig matchbild. Frågetecken för Aduriz till dagens match men han har fått nöta en del bänk den senaste tiden och inte alls sett som bäst ut, så det är inget större avbräck.

Talar för spelet:

  • Ett derby brukar innebära lite extra tryck på läktaren och det tror jag även smittar av sig på planen med ett högt tempo i jakten på tre poäng.
  • Just tre poäng är det enda som båda dessa två lag är intresserade av i jakten på europaspel. Ett oavgjort resultat gynnar ingen med tanke på tabelläget.
  • Real Sociedad har gjort hela 60 mål framåt denna säsong men har tydliga brister i det defensiva spelet med 54 insläppta mål.

/[email protected]

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback