Reklam

Real Sociedad - Athletic Bilbao: 1

Matchcenter
31 oktober 2021 at 21:00 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Reale Seguros Stadium    Juan Martínez
29 okt 2021 at 10:50 (Uppdaterad 31 okt 2021 at 22:56) 29/10
18
0
Chans (1-X-2): 55-20-25%
Spelvärde: 118,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-1
Betsson Spela nu hos Betsson
Hemmalaget Real Sociedad och Alexander Isak har haft en riktigt bra start på årets säsong. Man leder ligan alltjämt men nu väntar tuffare matcher framåt. Är man redo?

Efter 11 omgångar så leder Real Sociedad La liga säsongen 2021/22. Man har även gjort det bra i Europa League så här långt och ligger 2:a i Grupp B. I EL har man inte förlorat ännu och har spelat oavgjort mot PSV borta och mot Monaco hemma samtidigt som man har vunnit mot Sturm Graz borta. Läget där är bra och i nästa runda tar man emot Österrikiska Sturm Graz hemma.

I La Liga går det som sagt var fortsatt bra. Kommande matcher bjuder dock på lite tuffare motstånd och matchen mot Bilbao är en av dem. Gästerna ligger på en 8:e plats i ligan och kan vid vinst ta ett par kliv uppåt i tabellen. Man har hittills under säsongen bara släppt in 6 mål totalt vilket säger oss att dem är stabila bakåt och samspelta. Är det något som Isak, Elustondo och Oyarzabal kan ändra på?

Alexander Isak har hittills under säsongen gjort totalt 4 mål – 2 i La Liga och 2 i Europa League, dags att plussa på den statistiken nu kan jag tycka.

Real Sociedad starka hemma

Sociedad har väl kanske inte riktigt spelat bländande fotboll och har haft lite tur med sig – men ett bra lag har tur, så är det bara. Alexander Isak har den senaste tiden växlat upp och även i landslaget har han nu tagit sin fasta position på allvar vilket såklart stärker honom och hans aktier. Men som lag behöver man verkligen steppa upp och bli ett par nummer bättre på alla positioner för nu blir det tuffare för dem.

Hemma har man inte förlorat ännu och man har alla möjligheter till att behålla den statistiken även i den här matchen mot Bilbao.

Bilbao med starkt försvar

Gästande Bilbao har inte förlorat ännu på bortaplan och man är dessutom bäst i ligan på att hålla tätt bakåt på resande fot. Det ger oss svåra förutsättningar i bedömningen av den här matchen och utfallet av den.

Det här är dessutom ett derby som ytterligare försvårar det – ingen vill förlora ett derby.

Mycket talar för en målsnål match och visst kan det bli så. Hemmalaget vet däremot att en vinst här är oerhört viktigt med det faktum att Real Madrid, som ligger på andraplatsen med 1 match mindre spelar och 3 poäng efter, spelar mot Elche. Det är en match som Madrid kommer vinna. Det sätter ju pressen på Real Sociedad att vinna matchen på söndag mot Bilbao.

Fem senaste för Real Sociedad i La Liga:

 • Celta Vigo – Real Sociedad 0-2
 • Atletico Madrid - Real Sociedad 2-2
 • Real Sociedad – Real Mallorca 1-0
 • Getafe - Real Sociedad 1-1
 • Real Sociedad – Elche 1-0

Fem senaste för Bilbao i La Liga:

 • Espanyol – Bilbao 1-1
 • Bilbao – Villareal 2-1
 • Bilbao – Alaves 1-0
 • Valencia – Bilbao 1-1
 • Bilbao – Rayo 1-2

Mitt speltips Real Sociedad – Bilbao

Bilbao har ett starkt försvar och är stabila på sina positioner och samspelta. Real Sociedad är i form, har bra feeling och släpper inte in många mål dem heller. Men dem behöver gör fler mål framåt för att bli mer kompletta som lag för att på riktigt kunna utmana om topplaceringarna i ligan i vår.

Jag har två idéer här – lite mål i matchen men även att hemmalaget tar tre poäng till slut.

Jag spelar att Sociedad vinner hemma hos Betsson.

Lycka till!

 • 100% upp till 100 kr i välkomstbonus!
 • Stort utbud med bra odds
 • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback