advert

Real Sociedad - Alaves

22 oktober 2016 at 20:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


Lördagen bjuder på fyra matcher från den spanska högstaligan och ett av mina speltips hittar jag i San Sebastian där Real Sociedad gästas av nykomlingen Alaves hemma på Anoeta. La Real har sett riktigt pigga ut på hemmaplan den här säsongen och mot ett vingklippt Alaves så tror jag på minst två hemmamål här.

Real Sociedad har inlett säsongen väldigt ojämnt och placerar sig på en mittenposition i tabellen med 10 inspelade poäng. Som vanligt när det kommer till Sociedad så plockas poängen hemma på Anoeta, där man är ett helt annat lag än på resande fot. Det blev förlust i hemmapremiären mot Real Madrid (0-3) men efter detta har laget övertygat på hemmaplan mot lag som Espanyol (1-1), Las Palmas (4-1) och Betis (1-0). Förvisso har man bara klivit över den här linan i en av sina fyra hemmamatcher men jag lägger ingen större vikt vid detta, utan kikar istället på hur många målchanser som laget skapat på hemmaplan, vilket är massor.

Kikar vi till frånvarolistan hos hemmalaget så stryker vi Zaldua, Litri, Gaztanaga och Agirretxe till den här matchen. Enda lilla avbräcket offensivt är Agirretxe men samtidigt har inte han spelat en enda match den här säsongen och Sociedad har lyckats göra en hel del mål ändå.

Alaves är nykomlingar i La Liga och har stått för en klart godkänd insats så här långt med en 9:e plats och 10 inspelade poäng. Men laget har haft en hel del flyt så här långt och även fast det finns en del intressanta namn i truppen så tror jag att man kommer få kriga ordentligt för att håll sig kvar. Kikar vi till lagets bortamatcher den här säsongen så har man tagit tunga poäng i bortamatcherna mot Atletico Madrid (1-1) och Barcelona (2-1), men i ärlighetens namn så förtjänade man ingenting i dessa matcher sett över 90 minuter fotboll. Efter dessa drabbningar har det sedan blivit två sena bortaförluster mot både Valencia (1-2) och Sevilla (1-2), där man var duktigt utspelade mot Sevilla i senaste omgången. Jag kan tycka att Alaves haft en hel del tur som inte släppt in fler mål på bortaplan hittills och detta lär jämna ut sig i slutändan.

Vi har dessutom en hel del tveksamheter i det defensiva inför den här matchen då Theo Hernandez är avstängd och vi sätter även frågetecken för Alexis, Pantic, Torres, Kiko, Llorente och Camarasa. En hel del startspelare bland dessa och därmed blytunga avbräck om de inte kan komma till start.

Sociedad har imponerat hemma på Anoeta den här säsongen och jag tror man är ordentligt revanschsugna efter derbyförlusten mot Athletic i förra omgången. Alaves är ett passande motstånd för att studsa tillbaka på vinnarspåret och med defensiva bekymmer hos gästerna så tror jag på minst två hemmamål här. Betway erbjuder fina 1.90 för detta och 6/10 units åker in.

/[email protected]
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback