advert

13/02, Real Madrid - Athletic Bilbao

Lör 13 feb 2016 at 12:50 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Tid: 16:00

Plats: Santiago Bernabue, Madrid

Athletic Bilbao reser till den mindre omtyckta huvudstaden för att möta Real Madrid. Athletic har förlorate senaste 11 matcherna på Bernabue och vill bryta den förbannelsen. Samtidigt vill Zidane bevisa att han är den tränaren de flesta Real fansen vill tro. Med fem lätta matcher får han nu möta ett av de mest svårspelade lagen i La liga.

Real Madrid är fyra poäng bakom Barcelona som har spelat en match mindre. Zidane vet att det bara är vinst som gäller för att kunna hänga på Barcelona som i år spelar lika bra som föregående år. Gareth Bale, Marcelo och Pepe är skadad och kommer få titta på matchen antingen hemma eller från läktaren. Samtliga spelare går att ersätta förutom Marcelo. Då man saknar en riktig uppbackning där blir det intressant att se vem Zidane väljer att satsa på. Nacho eller Danilo som kostade mycket men hittills har inte presterat. Man hade senast problem mot Granada men Modric lyckades få bollen över linjen i den 82:e minuten och fastställde slutresultatet 2-1.

Zidane har på fem matcher lyckats samla ihop 13 poäng. Enda poängtappet kom mot Real Betis. Real har fortsatt problem på bortaplan men hemma på Santiago Bernabue är man nästan oslagbara speciellt mot de mindre lagen.

Athletic kommer till matchen utan Williams talangen som har slagit igenom på riktigt. Två gula kort i 0-0 matchen mot Villareal i förra helgen betyder att han är avstängd och får hoppa över dagens match, tillsammans med San Jose som också är avstängd. Hoppet för Ernesto Valverdes mannar är den gamla klubbikonen Aduriz som ännu än säsong är lagets målkung. Athletic befinner sig på sjätteplats med lika många poäng som Celta. Ifall man vill spela ute i Europa måste man få med sig poäng från Bernabue.Zidane vet vad som väntar och har säkert gjort sin läxa ordentligt. Han har förmodligen studerat Athletics matcher mot Barcelona för att hitta svagheterna. Det här är en match som betyder mycket för Zidane och Real Madrid. Men jag tror inte att Bilbao kommer lägga sig, utan som alltid kommer man bjuda på ett ordentligt motstånd. Därför är dagens bästa spel att Real vinner och båda lagen göra mål.

Kommentarer

Feedback