Reklam

Real Betis - Leganés: Över 2,5 Mål

Matchcenter
15 januari 2018 at 21:00 - Fotboll, Spanien - Primera División
Estadio Benito Villamarin    Ignacio Iglesias
15 jan 2018 at 12:18 (Uppdaterad 15 jan 2018 at 21:47) 15/01
64
0

Chans (över-under): 49-51%
Spelvärde: 107,80%
Lägsta spelbara odds: 2,04
Units: 5/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Måndagsmatch från La Liga som vi denna vecka hittar på härliga Benito Villamarin där Leganes gästar Real Betis. Leganes är väldigt skickliga i den defensiva delen men jag tror ändå att vi kan få se en del mål här med tanke på hemmalagets spelstil.

Real Betis har varit väldigt ojämna den här säsongen och det gör att man placerar sig först på en 13:e plats i tabellen med 24 inspelade poäng. Det blev dock en tungt derbyvinst i senaste omgången borta mot Sevilla (5-3) och det innebär att man trots allt bara har fem pinnar upp till en europaplats. Det var givetvis en speciell match senast men Betis brukar spela en väldigt tempostark fotboll där de svänger åt båda håll. Det kan vi tacka den nye tränare Quique Setien för, som spelade på ett liknande sätt med Las Palmas förra säsongen. Inget snack om att det blir full gas framåt idag men det innebär även att det uppstår ytor bakåt i planen. När dessutom både Feddal och Mandi är avstängda, samt Barragan skadad, så är hemmalaget kraftigt försvagade i den lagdelen.

Leganes har imponerat stort den här säsongen då laget placerar sig på en 12:e plats i tabellen, på samma antal poäng som kvällens motståndare. Nyckeln till framgång har utan tvekan varit försvarsspelet där laget ligger kompakt och försöker kontraslå sina motståndare. Allt som oftast så fungerar detta riktigt bra men jag tycker att det finns en del frågetecken inför kvällens match. Dels tycker jag inte att det såg jättebra ut i det defensiva i senaste ligamatchen mot Sociedad (1-0), trots hållen nolla, och laget har även en cupmatch i benen mot Villarreal (1-2) inför detta. Nu roterades det på tre av fyra platser i backlinjen men båda defensiva mittfältarna Perez och Gumbau spelade 90 minuter och fick slita hårt. Det kan givetvis sätta sina spår när matcherna duggat tätt.

Talar för spelet:

  • Betis är betydligt mer offensiva den här säsongen och har en snitt på nästan exakt två mål per hemmamatch så här långt.
  • Samtidigt som de grönvita förbättrat sin offensiv så blottar man sig ordentligt bakåt. 34 insläppta mål under säsongen är ingen bra siffra.
  • Stora bekymmer i det defensiva hos hemmalaget då Feddal, Mandi samt Barragan saknas idag.
  • Leganes har en cupmatch i benen där man fick slita ordentligt i det defensiva spelet mot Villarreal.

Talar emot spelet:

  • Leganes har endast släppt in 14 mål den här säsongen och är därmed det tredje bästa laget i ligan sett till insläppta mål.
  • Om gästerna tar ledningen så lär de parkera bussen och inte vara allt för intresserade av att anfalla.

Lag som kommer till Benito Villamarin brukar oftast gunga med i det tempo som Betis trycker upp och jag hoppas att så blir fallet även i kväll. Då ska vi kunna kliva över 2,5 mål i matchen och 2,20 hos Unibet är utan tvekan värt ett spel.

/[email protected]

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback