advert

Real Betis - Las Palmas

18 november 2016 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:00 07/04
La Liga är tillbaka efter uppehållet och drar igång omgång 12 under fredagskvällen då Las Palmas gästar Real Betis på härliga Benito Villamarin. De grönvita har gjort ett skifte på tränarposten inför denna match och hoppas nu få effekt med Victor Sanchez vid rodret. Det är ett hemmalag som kommer gå hårt för segern idag och det tycker jag gynnar mitt spel i matchen.

Real Betis har inte haft någon rolig start på säsongen och parkerar just nu på en 14:e plats i tabellen med endast två pinnar till godo på Sporting Gijon under nedflyttningsstrecket. Det blev en klar 2-0 förlust i senaste omgången borta mot Villarreal och det var droppen som fick bägaren att rinna över då klubben sparkade tränare Gus Poyet. Den uruguayanske tränaren gjorde sig varken populär i omklädningsrummet eller bland fansen genom att bänka lagets anfallsstjärna Ruben Castro så det var mer eller mindre en tidsfråga innan han fick kicken. Nu kliver Victor Sanchez in och jag tror att vi får se ett mer offensivt Betis nu, då han har flörtat lite med fansen inför detta möte och självklart vill ha en flygande start med tre poäng. Inget mål framåt på två raka matcher från Betis men jag tycker ändå att man har en väldigt fin offensiv som kan få det att lossna under ny tränare med lite förändringar i startelvan.
Kikar vi till skadeläget hos Betis så stryker vi Cejudo till den här matchen då han är avstängd. Vidare så sätter vi ett frågetecken för Musonda som dragits med lite skador på slutet. Två offensiva spelare men samtidigt inga startspelare som jag ser som några större avbräck.

Las Palmas har imponerat på mig hittills denna säsong och placerar sig just nu på en 9:e plats i tabellen med endast tre poäng upp till en europaplats. Laget knep en efterlängtad vinst i senaste omgången hemma mot Eibar (1-0) efter ett sent straffmål från Viera, men vi ska komma ihåg att detta Las Palmas är ett helt annat lag utanför Gran Canaria. Kikar vi till bortafacit denna säsong så har man raden 1-1-3 där samtliga bortamatcher klivit över 2,5 mål. Ingen större överraskning då ölaget oftast bjuder på fartfylld fotboll med en offensiv som är betydligt starkare än det defensiva. Efter 11 spelade omgångar så snittar Las Palmas nästan exakt två mål framåt per match, men samtidigt är man och nosar på samma snitt när det gäller insläppta mål.
Hos gästerna stryker vi fortsatt backen Aythami och sätter ett frågetecken för Tana som dragits med sjukdom de senaste dagarna. Aythami tycker jag är ett avbräck samtidigt som det finns lämpliga ersättare framåt för Tana om han inte kommer till spel.

Jag tror på en offensiv fotboll i detta möte då Betis lär gå hårt för vinsten inför de egna fansen och nya tränaren, samtidigt som Las Palmas nästan alltid bjuder på underhållande fotboll med det offensiva i fokus, speciellt på bortaplan. Expekt erbjuder 1.88 för över 2,5 mål i matchen och en medelinsats åker in!

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback