advert

Plymouth - Liverpool

18 januari 2017 at 21:45 - Fotboll, England - FA Cup
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Dags för omspel i FA-cupens 3:e omgång när Plymouth tar emot Liverpool hemma på Theatre of Greens. Vi lär få se ett extremt taggat hemmalag men här tror jag inte det räcker mot ett flera klasser bättre bortalag. Jag har hittat ett fint spel i matchen, häng med!

League two-laget Plymouth lyckades överraskande stå emot Liverpool i förra mötet som slutade 0-0. Det ska sägas att Liverpool ställde upp med en rekord-ung elva med en snittålder på dryga 21 år. Liverpool lyckades knappt skapa fram några heta målchanser trots dominans med 77% bollinnehav, 28 avslut mot mål och 18 hörnor. Plymouth backade hem och var såklart mycket nöjda med att få till ett omspel, den största matchen på mycket länge för klubben.

Det kommer bli ett massivt tryck på Home Park eller Theatre of Greens som arenan kallas. Laget har såklart stor respekt för Premier League-laget och kommer inte storma fram bara för att det är hemmaplan men jag blir inte förvånad om de försöker flytta fram positionerna något jämfört med förra mötet. Laget som vanligtvis spelar en offensivt inriktad fotboll och ligger på en fin andraplats i League two kan mönstra samma elva som senast. Plymouth kommer vara extra taggat på hemmaplan men jag tror snarare att de kommer straffas om de försöker gå framåt mer än i förra matchen. 
Liverpool stod för en oerhört svag insats i förra mötet men hade trots resultatet många avslut och ett enormt bollinnehav. Till denna matchen har Klopp aviserat en något starkare startelva vilket öppnar upp för att Sturridge, som stod för ett piggt inhopp senast, skulle kunna starta bland annat. Även offensiva kreatören Coutinho finns med i truppen, brassen som har varit skadedrabbad behöver komma in i matchtempo igen och detta kan vara en bra match för just det, högkvalitativ spelare. Tränaren aviserade även att unga Wilson kan få chansen i startelvan. Den vänsterfotade mittfältaren är till vardags lagkapten i U23-laget och stod över det lagets match i måndags. Klarius väntas starta i mål och backlinjen kan bestå utav Alexander-Arnold, Lovren, Gomez och Moreno.

På mittfältet ställde laget upp med Can, Stewart och Ejaria senast och det är möjligt att de tre får nytt förtroende på onsdagen. På topp kan Sturridge få sällskap utav Origi och Coutinho. Det hade varit en ruskigt stark anfallstrio mot ett Plymouth från League two. Alltid svårt att sia om startelvorna i cupmatcher men jag tror ändå det kommer synas att Klopp inte vill riskera något här.

FA-cupen är en anrik turnering och Klopp vill inte göra om misstaget han gjorde senast, att ta ut ett för ungt lag som inte lyckas vinna. Jag tror på ett par rutinerade spelare in från start och om bara effektiviteten skruvas upp något från förra mötet så ger jag laget goda chanser att vinna med ett par bollar. 28 avslut och 18 hörnor senast och nu måste de få utdelning. Liverpool spelar en offensiv fotboll och kommer definitivt inte backa hem vid ett ledningsmål, av den anledningen samt det faktum att trupperna skiljer sig oerhört i kvalitet spelar jag ett handikappspel.
Liverpool -1 spelas med 6 units till fina 1,83 hos ComeOn, det innebär vinst om Liverpool vinner med minst två bollar.
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback