Reklam

Pittsburgh - Washington

12 oktober 2016 at 23:37 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins tar i premiären emot en av sina största rivaler i Washingtaon Capitals. Den första matchen är självklart något man ser fram emot, men känslan är ändå att revanschlustan för Capitals är något större och viktigare i det här läget.

Pittsburgh är alltså regerande mästare och kliver in till den här säsongen med lika höga förväntningar som man hade inför förra säsongen, om inte än större. Förra året var ett speciellt år för Pens. Man spelade en dryg halv säsong innan man sparkade dåvarande coachen Mike Johnston till förmån för Mike Sullivan. Något som visade sig vara ett succédrag utan dess like. Pittsburgh var fullständigt överlägsna förra säsongen efter coachbytet och på något sätt så kändes det väldigt lugnt hela slutspelet. Till en här säsongen har man i princip kvar samma trupp och på pappret är man en av storfavoriterna att ta hem cupen ännu en säsong, men sen vet alla om hur svårt det är att försvara en titel i NHL. Försäsongen har varit lite uppochner, men jag har också svårt att se några mönster av försäsongsmatcher då det i varenda match är olika spelare med. Däremot så kan man väl säga lite om genrepet och att det inte alls såg bra ut i 2-5 förlusten mot Detroit. Då ställde man ändå upp med i princip ordinarie lag och Marc-Andre Fleury ska enligt rapporter inte gjort något vidare väsen av sig. Matt Murray är fortfarande skadad och kommer ej delta. Detsamma gäller superstjärnan Sidney Crosby. Pens brukar vara trögstartade och med tanke på att man innan ska ha en ceremoni på x antal minuter och hylla dem för bucklan så lär man förmodligen bli lite "halvmätta" där också. Oddset har börjat röra på sig och nu är också Caps favoriter. Det tycker jag dock är med all rätt.

Washington tar steg för steg varje säsong och förra året fick man respass mot just Pittsburgh. Däremot så var man återigen ett av grundseriens bästa lag och var av många tippade att ta bucklan till huvudstaden. Till den här säsongen satsar man vidare på stommen från förra årets trupp och lägger därtill den spelskicklige tvåvägscentern Lars Eller från Montreal. Laget kommer återigen vara starka och jag tycker man är den starkaste kandidaten till att ta hem Presidents Trophy, alltså ta flest poäng i grundserien. Man kommer vara revanschsugna och på något vis känns det som att deras spel passar en grundserie bäst. Jag tror dock inte att man kommer räcka hela vägen till bucklan, men grundserien har man god chans att ta hem. Emot Pittsburgh brukar det vara jämna matcher. Tittar man på slutspelsmatcherna så var det otroligt jämnt och man hade mängder av farliga chanser, men stoppades av en övermänsklig Matt Murray. Rent generellt kändes det väl dock som att Pittsburgh ganska rättvist gick vidare, något som man nu kan få sota för. Jag är helt övertygad om att det lag som är mest taggade för den här matchen är Washington. Pittsburgh kommer vara lite halvnöjda efter sin ceremoni och det gäller för framförallt Fleury att vara på hugget om man ska ta några poäng.

Washington kommer vara mest taggade inför uppgiften och Pittsburgh saknar sin stora stjärna som lyfter ett helt lag. Mitt spel är givet i premiären och det blir Capitals ML till oddset 1.91 hos betsson. Insatsen landar på lite över medel.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback