Reklam

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals

3 maj 2016 at 04:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Matchserien vänder och Washington gästar nu Pittsburgh

Efter två spelade matcher står det 1-1 i matchserien efter att Pittsburgh vann senaste matchen med 2-1. Hittills har båda matcherna slutat med uddamålssegrar och det har varit otrolig jämna matcher. Förmodligen kommer det att krävas sju matcher för att få ett avgörande i denna jämna matchserie.

Den före detta Pittsburgh-backen Brooks Orpik, som nu är en viktig kugge i Washingtonförsvaret, är avstängd tre matcher efter att ha tacklat en icke puckförande spelare. Det var Olli Määttä som djupt ner i anfallszon sköt ett skott och skulle svänga mot mål. Då blev han brutalt överkörd av Orpik och Määttä försökte resa sig men var tvungen att ta hjälp av sina lagkamrater. Det blev sedan konstaterat att han drabbats av en hjärnskakning. Otur är bara förnamnet för 21-åringen som har haft fler skador än vad många har i sin karriära, bland annat cancer, axelskador och många fler. Bara att hoppas på det bästa så vi får se Määttä i spel snart igen.

Om kvällens match

Sidney Crosby har inte övertygat såhär långt i denna matchserien. Han har efter 2 matcher mot Washington -3 i statistiken. Poängproduktionen har inte heller den varit särskilt imponerande, det är skillnad på att möta Rangers och att möta Capitals helt enkelt. Men Ovechkin har inte varit mycket bättre han. Med bara ett assist är det en spelare som måste kliva fram och ta större ansvar i offensiven än vad han hittills gjort.

Det märks att spelarna börjar bli riktigt irriterade på varandra vilket jag tror gynnar Washington. De känns som det tyngre laget och kan dra större nytta av ett tightare spel. Pittsburgh spelar nu på hemmaplan och det är deras första hemmamatch i kvartsfinalen. Så räkna med att de vill bjuda publiken på underhållning i världsklass. Vilket jag också tror att de kommer göra.

[bookmaker_bonus id=1]

Jag tror att Pittsburgh kommer vinna inatt, de gjorde en otroligt stark insats i förra matchen och kommer med all säkerhet spinna vidare i det spåret. Bäst odds hittar vis hos bet365 som ger oddset 2.25 på en rak etta, alltså att Pittsburgh vinner.

 

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback